E2y

Hvordan at fortælle, hvis en hund har tumorer, cyster eller kræft

Hunde, ligesom mennesker, er modtagelige for kræft, da de nær tusmørke af deres liv. Dog kan tidlig opsporing og forebyggelse tillade ejerne at bestemme den rette form for behandling af professionelle dyrlæger. Dog kunne nogle vækster, såsom cyster i ansigtet, tage fejl som kræft.

Denne guide vil hjælpe dig kontrollere eventuelle tegn på mulig kræftsvulst, og hvordan man kan skelne mellem en godartet hud problem og en reel kræft.

Hvordan at fortælle, hvis en hund har tumorer, cyster eller kræft. Leder efter tegn.
Hvordan at fortælle, hvis en hund har tumorer, cyster eller kræft. Leder efter tegn.

 • Leder efter tegn. En af de første tegn, du er nødt til at se ud for er, når din hund er ikke i hans sædvanlige normale vaner, såsom hvordan han spiser eller hvor meget energi han har, når man spiller. Hvis han ser ud til at nægte mad eller spilletid, betyder det, at han er ved at blive doven, kedelig og derfor ikke føler sig godt.

  Hvis du ser blod eller slim, eller lugte en usædvanlig lugt i din hunds afføring eller urin, er det endnu et tegn på sygdom, som hans fordøjelsessystem er i problemer. Det er vigtigt, at skal spare disse for omhyggelig analyse af dyrlægen.

  Gå udseende over din hunds krop for at se, om der er noget usædvanligt med hans hud eller indvendigt. Dog kan ikke alle mulige kræftformer påvises ved føler, og ikke alle cyster er ondartet, hvilket nødvendiggør yderligere undersøgelse af en dyrlæge for eventuelle afvigelser. Cyster, som er bump på huden, er uskadelige ophobning af døde hudceller og kropsolier, og de er placeret på ethvert sted på hundens krop, cyster kan også have en ildelugtende udledning, hvis bristede.

 • Undersøgelse. Når du har set eventuelle problemer med din hund, planlægge ham for en fuld helbredsundersøgelse af din dyrlæge, der tager et nærmere kig på din hunds krop og fysiske velvære, og få blod, urin og afføring prøver til laboratorieanalyse for at afgøre, om der er et muligt tilfælde af kræft. Det er også vigtigt, at du skal diskutere med dyrlægen om din hunds helbred, herunder personlige vaner og daglig rutine.

  Undersøgelse. Surgery.
  Undersøgelse. Surgery.

  Hvis din dyrlæge vurderer, at cyster er godartede, afhængigt af resultaterne, kan cyster få lov til at løse sig selv eller fjernes kirurgisk at reducere din hunds ubehag.

  Hvis der imidlertid har dyrlægen konstateret eventuelle problemer i din hund, kan du tillade yderligere undersøgelse ved at have dyrlæge foretage en røntgenundersøgelse eller en MR-scanning på din hund til at kontrollere for interne komplikationer, herunder tilstedeværelsen af ​​eventuelle tumorer. Hvis der er en tumor, vil dyrlægen bruge en biopsi til at udtrække en lille udsnit af tumoren til analyse og fastlægger også en fremgangsmåde til at behandle kræft.

 • Surgery. Bør dyrlæge endelig gøre den konklusion, at din hund har kræft vækst, kan han eller hun anbefale operation for at fjerne svulsten. Som kirurgi tendens til at være meget stressende for din hund, mens han er under sedation, før operationen skal du være til stede for at give komfort og nødvendige hvile for ham, og mens kirurgi er i gang, holde øje med din hund.


Efter operationen dyrlægen vil informere dig om eventuelle resultater, og vil gøre yderligere anbefalinger som din hund ind i opsvingsfasen, indtil han er egnet til at genoptage et normalt liv.