E2y

Hvordan at rengøre en sadel

En ren sadel sikrer din beskyttelse, hver gang du rider din hest

En ren sadel sikrer din beskyttelse, hver gang du ride din hest. Når sadler ikke er ordentligt vedligeholdt, de forværres let og dette kunne være farligt for dig. Det bør være en normal rutine at give din sadel en hurtig tørre efter hver brug for at fjerne sved eller anden snavs, der kunne holde sig til det i løbet af dine ture. Men en grundig rengøring er absolut nødvendigt et par gange om året, afhængigt af hyppigheden af ​​brugen. Følg nedenstående anvisninger for effektivt at rense din sadel:

Hvordan at rengøre en sadel. Start ved at fjerne dele af sadlen.
Hvordan at rengøre en sadel. Start ved at fjerne dele af sadlen.

  • Start ved at fjerne dele af sadlen. Fjern spænderne. Når delene er adskilt, er det meget lettere at give hvert stykke opmærksomhed og ordentlig rengøring. En fugtig klud kan bruges til at tørre snavs og støvpartikler fra sadlen dele.
  • Saddle sæber er let tilgængelige og er lavet specielt til din læder. De er lavet med glycerin og kan rense din sadel effektivt med ingen skade på din læder. Ved hjælp af en fugtig klud eller svamp, sted sæbe og skumme fast til læderet på din sadel. Gnid sæbe i på læderet med cirkulære bevægelser, undgå områder, som kan være rå eller kan have nogle ruskind materialer. Disse er normalt placeret på knæ ruller eller sæderne. Undgå at bruge rengøringsmidler, der reklamere for deres evne til at rense absolut noget. De kan indeholde visse ingredienser kan forårsage skade på din læder.
  • Når din sadel er helt sæbede, bruge en anden klud fugtet med vand til at tørre det ud, fjerne alt sæberester fra sadlen. Du kan også bruge en vatpind for de små områder, der er svære at nå. Sørg for at fjerne alle resterne af din sadel sæbe fra de små revner eller sprækker på sadlen. At undlade at gøre dette kan efterlade sæbe fanget og i sidste ende bære off læderet, der vil nemt forværres i en kort periode.
  • Sørg for at din sadel er udslettet helt tør med et håndklæde, før du starter condition din læder. Bivoks er en effektiv sadel balsam. Placer en lille smule på et stykke stof og tør på din tørre læder. Spred det jævnt, men ikke overdrive det ved at sætte for meget. Brug den sparsomt, men lige på din læder.
  • Så snart din sadel er blevet fuldstændig betinget, kan du begynde at lægge alle dets dele sammen. Forinden sikre, at hver del er blevet visket ren. Metalbeslag kan bruge lidt af metal renere at give det en god glans. Udskift dine stigbøjler også.
  • Omkreds rem af din sadel er den mest sandsynlige område, hvor sved ville være koncentreret om. Giver det en god vask før den returneres til din sadel.

Vær sikker på altid at rengøre og betinge læder din sadel

Vær sikker på altid at rengøre og betinge læder din sadel, ikke kun efter at bruge dem, men før du gemmer dem så godt. På den måde, de altid er i perfekt stand, når du har brug for at ride. Ikke alene vil det se godt ud, vil det også tjene dig godt i lang tid.