E2y

Hvordan at tage sig af en saltvandsfisk akvarium

Mange mennesker har en fascination med at opretholde en saltvandsfisk akvarium primært på grund af beroligende og glædeligt æstetiske effekter, det giver. Hvis du er interesseret i at opretholde en saltvandsfisk akvarium, skal du være klar til at skallen ud en god sum penge og give en masse tid og kræfter i retning af denne bestræbelse. Fordi saltvandsdambrug akvarier i sig selv er betydelige investeringer, det betaler sig at vide, hvordan du bedst kan tage sig af dem.

Hvordan at tage sig af en saltvandsfisk akvarium. Undersøg, om du er klar til engagement.
Hvordan at tage sig af en saltvandsfisk akvarium. Undersøg, om du er klar til engagement.

  • Undersøg, om du er klar til engagement. Saltvandsfisk har typisk højere og dyrere vedligeholdelse krav end ferskvandsfisk. Forskning videre om penge, tid og energi du bliver nødt til at bruge på din saltvandsfisk akvarium.
  • Vælg en god saltvandsfisk akvarium. Den tommelfingerregel, når de vælger en saltvandsfisk akvarium er at vælge den største tank, der kan passe din plads, og en, som du har råd til. Du kunne starte med en 30-liters akvarium. Hvis dit budget er lidt stramt, kan du vælge glas akvarier, da de er billigere end akryl dem. Hvis du har råd til det, dog kan det være bedre for dig at gå til akryl akvarier, da de er mindre tilbøjelige til at bryde, og de er lettere end deres glas kolleger.
  • Vide, hvor at placere din saltvand akvarium. Sæt beholderen i et område, væk fra sollys. Sollys forårsager alger til at vokse på akvarier, algevækst vil vise sig at være grimme. Sørge for, at tanken er placeret på en fuldstændig jævn overflade, fordi det i sidste ende kan revne, hvis det ikke er balanceret. Hvis du har købt et glas tank, sørg for, at du placerer en slags gummimåtte eller Styrofoam plade i mellem tanken og foden. Du bør også placere tanken i nærheden af ​​en stikkontakt.
  • Kontroller din tank for utætheder. Dette er et meget vigtigt skridt for at forhindre problemer senere hen. Helt fylde tanken med vand, og observere det nøje for utætheder. Når du har kontrolleret at se, at tanken er fri for lækager, rense den grundigt. Gør det samme med alt det udstyr, du vil sætte i, samt grus. Dit saltvandsfisk vil dø, hvis der er endda en antydning af forurenende stoffer tilbage på din tank.
  • Ved rengøring af tanken, skal du bruge en løsning lavet af 1 tsk blegemiddel og 5 liter vand. Brug aldrig sæbe eller vaskemiddel. Efter rengøring med opløsningen, skylles tanken og alt udstyr grundigt.
  • Vide hvordan man vedligeholder dit akvarium. Det er bedst, at du tjekker alt udstyr i tanken dagligt for at se, om de fungerer korrekt. Ændre omkring 1/3 af vandet i tanken hver anden uge (undgå at ændre vandet fuldstændigt, således at gode bakterier vil fortsætte med at overleve der). Når tørre ned i tanken, kan du bruge en scrubber. Sørg for at tage alt udstyr først. Man kan også bruge en specialiseret vakuum for at slippe af med fiskeaffald materiale, der lægger sig på grus i bunden af ​​tanken.


Tage sig af din saltvandsfisk akvarium er en af ​​de vigtigste opgaver, du vil have som en fisk ejer. Husk at sundhed og velvære af dine fisk vil afhænge meget af, hvor godt vedligeholdt deres levesteder.