E2y

Hvordan bliver en kat opdrætter

At blive en kat opdrætter er ikke noget, du skal gøre henkastet

At blive en kat opdrætter er ikke noget, du skal gøre henkastet. Først skal du sørge for, at du gør det af de rigtige årsager. Er du kun interesseret i de penge, du kan gøre ved at sælge killinger? Hvis det er tilfældet, skal du ikke blive en kat opdrætter. Omkostningerne ved avl, herunder indkøb katte, dyrlægeregninger, registreringsafgifter, mad og forsyninger ofte opvejer indkomst fra salg af killingerne. I stedet gøre det, fordi du elsker racen og er interesseret i at producere kvalitet pedigreed katte. Laver du det af de rigtige årsager? Hvis ja, er her hvordan du bliver en kat opdrætter:

Hvordan bliver en kat opdrætter. Deltag organisationer.
Hvordan bliver en kat opdrætter. Deltag organisationer.

  1. Deltag organisationer. Hvis du er interesseret i at blive en kat opdrætter, deltage organisationer som Cat Fanciers Organisationer hvor du kan lære om verden af katten avl.
  2. Må din forskning. Medmindre du allerede har en race i tankerne, skal du gøre din forskning. Der er mange flere racer derude, end de fleste mennesker er klar over. Når du har afviklet på en race, lære om deres særlige sundhedsspørgsmål, og hvordan man undgår dem gennem velinformerede avl praksis. Læs op på genetik og andre vigtige fakta til kat avl.
  3. Køb avlsdyr. Du skal gøre din forskning, ikke bare vælge to katte tilfældigt og begynde at opdrætte dem. Læs kat vis regler og race profiler for at finde ud af, hvad der betragtes som det bedste eksempel på den katterace du har besluttet. Du skal bruge en avls-kvalitet kat, ikke et kæledyr eller show kvalitet kat. Sørg for, at opdrætteren giver dig rettigheder til at yngle katten du har valgt, ikke alle opdrættere vil tillade andre at avle deres afkom. Du kan købe både en mandlig og en kvindelig, eller købe hunnen og leje en stud (mandlig).
  4. Indtast shows. Viser din kat i konkurrencer vil vise den høje kvalitet af dine katte, hvilket gør dem mere ønskeligt. Deltag katteudstillinger, før du nogensinde avle dine dyr. Dette er en fantastisk måde at netværke med andre opdrættere og med potentielle ejere af dine killinger. Du vil måske spørge en anden opdrætter at vejlede dig, når du kommer i gang.
  5. Opsæt din yngleområde. Dette er kendt som en "katteri", og det er en plads til dine katte til at leve. Dette kan være et ekstra værelse eller kælder i dit hjem. Du får brug for bure til begge køn, et område til badning og grooming dine katte, en mad og vand i området, og masser af plads til dine katte til at spille.
  6. Opdræt. Før faktisk avle dine katte, om eventuelle lokale love med hensyn til avlsdyr lære. Det kan blive begrænset, eller du kan få brug for en særlig tilladelse. Du bør også have dine katte genetisk testet, så du kan være sikker på at de ikke kan passere nogen uønskede egenskaber til killingerne.
  7. Salg af killingerne. Når du har et kuld killinger, registrere dem med passende organisation. Derefter tage dem til deres første dyrlæge besøg. Først efter alt dette kan du sælge kattene. Vær sikker på at tjekke deres nye ejere og har dem underskrive en kontrakt.

Hvis du beslutter dig for at blive en kat opdrætter

Hvis du beslutter dig for at blive en kat opdrætter, skal du sætte sundheden for dine katte over alt andet. Avl kan være dyrt, men det er også meget givende. Der er meget mere, der går ind ansvarlig kat avl end mange mennesker tror. Du kan ikke bare vælge to katte tilfældigt, og det tager timer af forskningen for at blive en etisk kat opdrætter.