E2y

Hvordan kan man øge hest sædkvalitet

Når man opdrætter heste

Når man opdrætter heste, dine hingste 'sædkvalitet er meget vigtigt. En hingst, der viser lav barnløshed tal sandsynligvis vil såre din fortjeneste og integritet som opdrætter. Så allerede før ynglesæsonen, er du nødt til at behandle alle sædtal problem i jeres hingste. Her er nogle tips om, hvordan du kan forbedre sædkvalitet af en hest.

  • Har din hest testet meget tidligt. Planlæg en infertilitet test med en dyrlæge. Han vil vide, om din hingst er faktisk lav i sperms og har sædens motilitet problemer. Hvis han ser din hingst har sædceller problemer, kan han straks planlægge en fremgangsmåde og afværge eventuelle avl vanskeligheder.
  • Se om hingsten har reproduktive sygdomme. Hvis nogen af ​​dine hingste har problemer i sin reproduktive organ, er det en mindre mulig kandidat til avl. Så har det straks ses af dyrlægen og sætte din hingst under medicin. I nogle tilfælde er en operation nødvendig.
  • Vurdere hestefoder. Den ernæringsmæssige tilstand af din hingst har en direkte effekt på fertilitet. Med andre ord, hvis den er utilstrækkeligt og forkert fodret er mere tilbøjelige til subfertility. I dette tilfælde skal du sørge for, at dens foder har en høj næringsværdi. Hvis du har mistanke om foderet ikke opfylder hingst ernæringsmæssige behov, straks erstatte det med noget nyt. Give din hest kosttilskud er en anden mulighed, men der er ingen konkrete videnskabelige undersøgelser, der kan bevise, at kosttilskud «effekt på fertiliteten. Under alle omstændigheder anmode forslag fra din dyrlæge om det bedste foder og kosttilskud, der kan forbedre hingstens fertilitet.
  • Tænk på hingstens alder. Den bedste avl alder for hest er normalt et sted mellem fire til 14 år gammel. Hvis din hingst ikke er inden for denne aldersgruppe, kan du blive konfronteret med infertilitet spørgsmål. Så det er bedst at vente et par år mere, hvis din hingst er ung, og lad din hest at gå på pension fra avl, hvis det er helt gamle.
  • Gør din hingst så afslappet som muligt. Stressede heste er oftest subfertile. Så selv før ynglesæsonen nærmer sig, give din hest tid til at slappe af. Hvis han er i væddeløb eller hest show, arrangere avlen et par dage efter sin sidste race eller show. Så sørg for at fodre hesten godt og tilstand det for ynglesæsonen.
  • Put hopper i fuld visning af din hingst. Når en hingst er placeret i et sted, hvor det kan se sine hopper, er dets reproduktive system tilskyndede og vil sandsynligvis reagere godt. Så hvis din hingst er at have fertilitetsproblemer, overveje at placere det, hvor det kan se hopper. Fortrinsvis bør det placeres væk fra andre hingste.

Hvis alt andet fejler

Hvordan kan man øge hest sædkvalitet. Har din hest testet meget tidligt.
Hvordan kan man øge hest sædkvalitet. Har din hest testet meget tidligt.

Hvis alt andet fejler, leje en avl specialist. Denne form for specialist vil finde ud af den præcise årsag til lav sædkvalitet og gøre brug af metoder og apparater til forbedring af frugtbarhed din hest. Hvis lav sædkvalitet er rettet korrekt, hesten garanteret til at producere sunde føl.