E2y

Hvordan man behandler en opsvulmet pote

Hunde kan få sig selv ind i alle former for problemer og kan forårsage sig selv alvorlig skade, når de er ved at udforske eller grave. Den gode nyhed er, at skader ikke nødvendigvis behøver at lande dig i den nærmeste veterinær kontor, hvis du ved, hvad man skal kigge efter og er komfortable administrere nogle grundlæggende førstehjælp.

Hvordan man behandler en opsvulmet pote. Insektbid og fremmedlegemer.
Hvordan man behandler en opsvulmet pote. Insektbid og fremmedlegemer.

Hævede poter kan skyldes mange forskellige ulykker og kan være forårsaget af alt fra bug bites eller bistik til brækkede tæer eller fødder. For at bestemme, hvordan man behandler en opsvulmet pote, er du nødt til at lære at vurdere, hvor alvorlig skaden er.

Først se, hvordan din hund reagerer på skaden

Først se, hvordan din hund reagerer på skaden. Er han græder i smerte? Er han halter? Er han pawing eller tygge den berørte fod? Er der hævelse andre steder? Hver af disse typer af reaktioner vil fingerpeg dig ind på, hvad der foregår.

Break eller stamme?

Hvis din hund skriger i smerte, når du forsøger at røre den skade og nægter at gå på det, odds er der er noget alvorligt sker, og x-stråler er formentlig berettiget. Hvis den gør forsøg på at sætte vægt på skaden, men halter, så foden er sandsynligvis ikke brudt, men kan simpelthen være anstrengt i stedet.

En stamme er noget du kan behandle derhjemme

Først se, hvordan din hund reagerer på skaden. En stamme er noget du kan behandle derhjemme.
Først se, hvordan din hund reagerer på skaden. En stamme er noget du kan behandle derhjemme.

En stamme er noget du kan behandle derhjemme. Førstehjælp for en sådan skade, er sengeleje og is packs. Du kan også administrere aspirin. Aspirin vil reducere både hævelse og mængden af ​​smerte hunden oplever, men husk på, at nøglen er at have hund bo off skaden. På grund af den måde hunde reagerer på smerte, er dit kæledyr mere tilbøjelige til at være stille og hvile, hvis han oplever i det mindste nogle smerter, også, ligesom ethvert lægemiddel, kan aspirin være farlige i overskud - så giv ikke efter for fristelsen at administrere mere end den anbefalede dosis.

Prøv at få hunden til at give dig mulighed for at pakke sin fod i ice packs

Prøv at få hunden til at give dig mulighed for at pakke sin fod i ispakninger. Sidder med ham og børste ham, mens du holder hans fod i isposer kan overbevise ham om at holde stille i et stykke tid. Hvis han bliver ved at trække sin fod ud af isposer, vil simple hvile hjælpe.

Hvis smerter og hævelse ikke falde efter et par dages hvile, tage ham til dyrlæge, da det er muligt, at han har oplevet en hårgrænsen fraktur.

Insektbid og fremmedlegemer

Hvis din hund ser ud til at blive rystet af skaden og forsøger at tygge eller ryste poten, er det muligt, at han er blevet bidt af et insekt eller poten har noget i det. Berolige hunden og derefter grundigt undersøge pote. Husk at tjekke mellem trædepuderne og op anklen. Efterse hele pote både visuelt og ved berøring, følelse for noget, der føles malplaceret. Du kan føle en bule, hvor en potentiel bid kan være opstået eller et fremmedlegeme indlejret i puden. Hunden kan også prøve at trække sin pote væk, når du rører ved objektet.

Hvis et objekt er indlejret

Hvis et objekt er indlejret, skal du forsigtigt fjerne den ved hjælp af en pincet. Rens såret med varmt sæbevand, herefter behandles med antibiotika salve (som Neosporin) og wrap. Hunden kan finde wrap ubehageligt og forsøge at fjerne det. Hvis han lykkes, gør hvad du kan for at holde såret rent, indtil det heler.

Hvis du har mistanke om en fejl bid eller et bistik

Hvis du har mistanke om en fejl bid eller et bistik, kontrollere, om din hund er hævelse andre steder, især omkring ansigtet og tungen. Dette vil gøre dig opmærksom på en potentiel livstruende allergisk reaktion kendt som anafylaksi. Hvis din hund er begyndt at svulme op, skynder ham til en dyrlæge med det samme. Hvis ikke, at rengøre poten og eventuelt fjerne en føringsslæde, hvis en sådan er til stede. Gør dit bedste for at holde ham fra at tygge sin pote og forårsager mere skade. Du kan ombryde det, hvis du tror det vil hjælpe. Du kan også købe en Elizabethan krave, som vil blokere din hunds forsøg på at tygge sin pote.