E2y

Hvordan man bruger en ægløsning kalender til at beregne undfangelse

Lær om fertilitet kortlægning at forudsige, hvornår du kan blive gravid

En ægløsning kalender hjælper en kvinde kortlægge hendes cyklus for at afgøre hendes mest frugtbare dage. Kendskab til disse oplysninger kan hjælpe en kvinde bliver gravid ved timing samleje med sine dage med ægløsning. Til gengæld kan det også hjælpe til at undgå en uønsket graviditet ved at undgå ubeskyttet samleje på tidspunktet for ægløsningen. Der er flere prædiktive strategier involveret i kortlægning, samt nogle alternative fremgangsmåder til beregning af ægløsning.

Hvordan man bruger en ægløsning kalender til at beregne undfangelse. Opret en frugtbarhed diagram.
Hvordan man bruger en ægløsning kalender til at beregne undfangelse. Opret en frugtbarhed diagram.

  1. Opret en frugtbarhed diagram. Et diagram kan bruge en eller flere metoder til at udpege din mulighedernes vindue. Præcis kortlægning giver et skriftligt spor viser forskellige cyklus mønstre. Hver cyklus giver forudsigelige ændringer i mange kropsfunktioner. Tune ind på din krop ved at anerkende ændringerne. Ting at kortlægge bl.a. observerer cervikale slim, cervikal stilling og basale kropstemperatur (BBT).
  2. Overhold cervikal slim. Konsistensen af cervikale slim ændringer i hele din menstruationscyklus. Optagelse af dine cervikal slim mønstre vil hjælpe dig til at bestemme, hvornår du har ægløsning. Cervikal slim starter ud tør i starten af ​​din cyklus, og som din cyklus udvikler sig til ægløsning, bliver det klarere, tynd og elastisk, der ligner æggehvider. Dette er, når du er mest frugtbar.
  3. Tjek livmoderhalsen position. Livmoderhalsen er tilbøjelig til at flytte højere i kroppen og er blødere i kontakt under ægløsning. Dette er en vanskelig metode, der kan tage flere gange tester din livmoderhals at lægge mærke til eventuelle ændringer. Som ægløsning nærmer sig, vil livmoderhalsen være vanskeligere at nå. Før og efter ovulation, bør det være mindre og hårdere ved berøring.
  4. Basal legemstemperatur. BBT er en hvilende temperatur, der bør tages første ting om morgenen, mens du stadig er i sengen og på samme tidspunkt hver dag. Hvis du flytter rundt, før du tager din temperatur, vil resultaterne blive skæv. Et termometer lavet specielt til at spore BBT er en god idé, da det er mere præcis. En basal krop termometer er mere følsom end en almindelig termometer og giver mere nøjagtige målinger. Regelmæssige termometre er kun en nøjagtighed på 0,2 grader Fahrenheit, mens en basal krop termometer er nøjagtig til 0,1 grader Fahrenheit. Optag hver aflæsning på dit diagram, forstå, at BBT kortlægning giver dig mulighed for at vide om ægløsning efter at det allerede er sket. Derfor er det nødvendigt at kortlægge i flere måneder, før du kan begynde at forudsige ægløsning med denne metode.
  5. Online kalendere. Der er flere steder du kan få adgang på internettet, der udbyder elektroniske kalendere for ægløsning forudsigelse og kortlægning. Disse har du tilslutter flere faktorer til at hjælpe dig bestemme din mest frugtbare dage, såsom længden af ​​cyklus og dato for sidste menstruation. Disse fungerer bedst for en kvinde med en regelmæssig cyklus, da de giver omtrentlige datoer alene, og bør ikke være din eneste metode til beregning af ægløsning.
  6. Menstruations kortlægning. Brug denne simple metode, gennemsnitlige antal dage i din cyklus beregne. Efter flere måneder en formel vil hjælpe med at bestemme frugtbare tider. Fratræk 18 dage fra slutningen af ​​din korteste cyklus og 11 fra din længste.
  7. Uregelmæssig cyklus. Der er nogle ting, der kan gøre din cyklus uregelmæssig såsom stress og hyppig motion. Uregelmæssig cyklus gør det meget sværere at forudsige ægløsning. Du bør dog stadig forsøge at lede efter tegn og holde et diagram for at midle de datoer for at give dig selv den bedste chance for undfangelse.

Vi håber, at dette vil gøre dig succes i dine personlige mål, hvad enten at blive gravid eller forhindre graviditet.