E2y

Hvordan man laver en stang marionet

Stangdukker er ligesom almindelige hånddukker, men i stedet for at have et hul at sætte din hånd i, er dukken understøttes af en stang. Disse stangdukker er nyttige for storytelling eller som legetøj til dine børn. I stedet for at købe stangdukker fra butikken, hvilket kan være dyrt, så prøv at lave en stang marionet af din egen. Du kan oprette dine egne figurer og bruge elementer, du måske allerede har derhjemme. Følg de enkle trin, der findes for at lære, hvordan du kan lave en stang marionet.

Hvordan man laver en stang marionet. Materialer.
Hvordan man laver en stang marionet. Materialer.

Her er de enkle trin, du kan følge for at skabe en stang marionet:

  • Materialer. De materialer, du får brug for stangen marionet-projektet er Styrofoam bold, Styrofoam blok,-tov eller rør, træstave, tacky lim og andre elementer, du har brug for din karakter. Nogle af de andre elementer, der kan komme i handy, er garn, perler, stykker af klud, markører, glitter, osv. Du kan finde disse emner fra din lokale kunst og kunsthåndværk butik.
  • Krop. Først oprette kroppen af ​​marionet. Brug Styrofoam blokken for overkrop og Styrofoam bolden til hovedet. Du kan tilslutte de 2 stykker sammen ved hjælp af en grill stick. Pierce grill pind gennem længden af ​​Styrofoam blokken og gennem den anden ende på midten af ​​Styrofoam bolden, så at de vil holde sammen. Du kan tilføje træstave til siden og bunden af ​​Styrofoam blokken for at give arme og ben til marionet.
  • Designe marionet. Brug tacky lim til at holde fast på øjne, ører og en næse i ansigtet. Du kan bruge perler og andre emner, som du har. Hvis du vil, kan du vikle Styrofoam bolden først i stof til at dække op overfladen af ​​Styrofoam. Gør dette også med Styrofoam blokken, indtil du er tilfreds med udseendet af din marionet. Brug garn til hår og tilføje knapper og perler på torso af marionet for at gøre det mere attraktivt. Brug din kreativitet til at fuldføre udseendet af din marionet.
  • Fastgør stangen. Nu hvor du er færdig med dukken, det sidste trin er at fastgøre stangen. Find midten af ​​Styrofoam blok og gennembore stangen igennem. Sørg for, at det er indsat nok til at understøtte vægten af ​​marionet. Du kan bruge tacky lim på hullet, hvor stangen igennem for at sikre, at stangen ville forblive på plads.


Det er de enkle trin, du kan følge for at gøre din egen stang marionet. Trinene er virkelig simpelt, og du kan afslutte en marionet på under en time. Skabe flere marionetter, så dine børn kan lege med forskellige karakterer. Hvis du planlægger at gøre denne aktivitet med dine børn, så sørg for at du hjælpe dem, når de håndterer træ stænger som at arbejde med dem er farlige. Få inspiration til figurer ved at se på billeder af dine børns foretrukne tegneseriefigurer og figurer fra bøger.