E2y

Hvordan man passer en baby lam

Lammene er normalt næres af den forælder får indtil de bliver ældre og blive selvstændige. Dette naturfænomen må ikke afbrydes af mennesker eller ændret af ydre kræfter til at lade disse dyr lever efter diktat naturen og i samklang med deres normale eksistens. Men der er tidspunkter, hvor ulykkelige hændelser forekommer i deres habitat og lammene er efterladt til at klare sig selv. Det er tiden nu, hvor menneskelig indgriben er nødvendig.

Skulle du støde en baby lam behov for pleje og opmærksomhed, tøv ikke med at tage det i. Her er tips om, hvordan man passer en baby lam:

  • Saml disse materialer som du får brug for at passe til en lam: lam tæppe, varmelampe, tom opvask eller vask i hånden flaske med dispenser, mælk, colostrum og improviseret lam seng.
  • Prøv at samle råmælk fra fåre-(mor får) bryster til brug i fodring en nyfødt lam. Men hvis moderen er væk, så prøv at kigge efter en anden moderfår, der lige har født. Klem sine første dråber mælk på en ren spand. Ligesom med mennesker, refererer råmælk til den første sekretion fra en mors mælkekirtler efter fødslen. Colostrum er kendt for at give nyfødte med beskyttelse og immunitet fra visse sygdomme. Colostrum skal udvindes inden for 24 timer efter, at moderfår har født. Hvis du har tendens til fåreflokke i din gård, kan du lige så godt trække råmælk fra får, der lige har født og oplagre det i fryseren, så du har noget at bruge til moderløse baby lam. Hvis dette ikke er muligt, kan du også købe frosne tørrede råmælk fra husdyrbrug leverandører.
  • Sikre kvaliteten af ​​de råmælk og andre mejeriprodukter formler til baby lam. For at undgå at ødelægge, fryse ufærdige fodringer, der skal gives til de næste måltider. Bare sørg for at varme mælken ved at nedsænke flasken i varmt vand før du fodrer det til baby lam.
  • Brug en tom opvask eller vask i hånden flaske (med dispenser) i fodring baby lam. Det kan være svært i starten for lam at suge fra en sutteflaske, så du bare klemme eller pumpe mælken i sin mund med flasken dispenseren. Når lam har lært at tage mælk og indser det har god smag, skal du skifte til en sutteflaske med gummi brystvorte.
  • Før lam som du ville fodre en menneskelig baby. Saml det i den ene arm, mens du holder mælk flaske med den anden hånd. Forsigtigt prod lam til at åbne munden ved langsomt at sætte snuden af ​​flasken ind i sin mund.
  • Giv lam nok varme til at varme sin krop. Lad det ligge ned i en hyggelig krog og dække det med tæppe. Da det stadig er nyfødt, kan dens uld ikke er vokset tilstrækkeligt nok til at holde sig væk kulden.
  • Tilvejebringe mere varme til baby lam med anvendelse af en varmelampe.
  • Feed the baby lam med lige nok mængde modermælkserstatning. Du kan bruge enhver modermælkserstatning for mennesker. For hver fodring, blandes samme mængde mælk og vand. For eksempel, med hver tre ounces vand fortyndes tre lige store dele af mælk.
  • Langsomt tilskynde lam til at græsse i udenfor, når det er stor nok til at strejfe rundt og blande sig med resten af ​​flokken.

For at sikre baby lam overlevelse

Hvordan man passer en baby lam. Prøv at samle råmælk fra fåre-(mor får) bryster til brug i fodring en nyfødt lam.
Hvordan man passer en baby lam. Prøv at samle råmælk fra fåre-(mor får) bryster til brug i fodring en nyfødt lam.

For at sikre baby lam overlevelse, konsultere en dyrlæge. Lad lam får sine vaccination skud og andet sundhedspersonale procedure. Slip det fra din omsorg efter tre eller fire måneder, hvor stadie baby lam er modne nok til at være på egen hånd.