E2y

Hvordan man underviser gode manerer for voksne

Det er en fastslået kendsgerning

Det er en fastslået kendsgerning, at man ikke kan sætte lighedstegn mellem modenhed med alderen. Selv voksne har deres midlertidige bortfalder i gode manerer og højre dømmekraft, når det kommer til ens indsats. Men i modsætning til børn, er det ofte en vanskelig og ømtålelig opgave at rette en voksen om hans mindre end tiltalende attitude og manerer.

Her er nogle tips og trin, du kan anvende i undervisningen gode manerer til voksne:

Hvordan man underviser gode manerer for voksne. Målet bør du have er at være i stand til at korrigere en voksen uden pinligt ham.
Hvordan man underviser gode manerer for voksne. Målet bør du have er at være i stand til at korrigere en voksen uden pinligt ham.

  1. Målet bør du have er at være i stand til at korrigere en voksen uden pinligt ham. Du bør få dit budskab igennem uden alvorligt sårede hans stolthed. I enhver situation, undgå at give udtryk ud din bekymring, når der er andre mennesker omkring. Sørg også for at vælge ord, der ikke fejlende. Være følsom over for kultur forskel, som hvad er respektløst for dig ikke kan være for hans kultur.
  2. Være i stand til at vise et godt eksempel. Den bedste lærer fører og underviser med et godt eksempel. Du skal være velopdragne for personen til at anerkende (eller huske) korrekt handling, at han bør følge. Nogle gange, alt hvad han behøver er et wake-up call eller en påmindelse. Høring af en "tak" vil minde ham om, at han også er nødt til at udtrykke sin taknemmelighed.
  3. Sæt særlig voksen til side og tale direkte om hvordan han handlede. Men vær forsigtig med at vælge dine ord. Du kan handle som et spejl og fortælle ham, hvad du troede du så. Sige ting som "Jeg er sikker på du ikke mener at gøre det ser den måde, men ..."
  4. Nogle gange kan du få dit budskab igennem ved hjælp af en indirekte metode. For at undgå en akavet konfrontation, kan du med fordel bruge andre mennesker, fortrinsvis børn i at korrigere en bestemt måde. For eksempel vil lære et barn inden for hørevidde af en person advare ham om hans egen. Der er ingen lavet konfrontationer, men du er sikker på, at dit mål person hører bekymring for denne særlige måde. En anden indirekte metode er ved hjælp af omvendt psykologi til uopdragen person. Du kan gøre dette ved at handle ud af, hvad han selv burde have gjort. Dette er en almindelig og ofte tages for givet praksis. Andre kan forveksle det til sarkasme, men det vil alle afhænger af din levering. For eksempel en person støder ind i dig og undlader at sige undskyld, når fortælle ordet "undskyld" dig selv.
  5. Gør brug af særlige lejligheder som muligheder for undervisning. Der er talrige voksen måde guider på print, der kunne afgives som gaver. Det er personlig og kan gives hemmelighedsfuldt uden at fornærme eller pinligt personen.
  6. Være klar til at rose en god handling. Ikke alle uopdragen mennesker er uopdragen hele tiden. Vær parat til at anerkende en venlig og respektfuld gerning gjort og ros eller tage varsel. En stigning i selvværd kan føre dem til at gøre mere.

I modsætning til børn, gøre voksne har deres etablerede stolthed, og du ikke ønsker at oprette et ømt punkt ud af at minde dem om deres længe forsinkede manerer. Det en lettelse, at der er noget du kan gøre uden frygt for pinligt den voksne.