E2y

Hvordan skal man behandle med økonomiske problemer i ægteskabet

Antallet en grund til, at par kæmper i et ægteskab er på grund af penge. Hvorvidt der ikke er nok at gå rundt, eller du ikke kan blive enige, hvordan at bruge det, kan penge vraget ravage på et forhold, hvis finansielle spørgsmål og bekymringer ikke behandles ordentligt.

Her er hvordan man skal håndtere økonomiske problemer i ægteskabet.

  • Vær ærlig med hinanden. Når du bliver gift, bliver alt ægteskabelige. Dette omfatter penge og gæld. At være i stand til at løse et problem, er du nødt til at erkende problemet og tale om det. Har du ikke hemmelige kreditkort fra hinanden. Hvis du har en masse gæld, så fortæl din ægtefælle. Hvis du ikke har råd til den store drømmehus, være åbne om det, så du kan træne en plan sammen. Sæt dig ned og skriv ned, hvad du hver gør, hvor meget kan gå til de regninger, og hvad du ønsker at holde for dig selv.
  • Begge har at være ansvarlig for finanserne. I de fleste ægteskaber, til sidst par bosætte sig i et mønster, hvor manden kommer hjem kontanter, mens konen håndterer regninger. Selvom det kan arbejde, skal hver person stadig være opmærksom på, hvordan pengene bliver brugt. Det betyder ikke en nøje granskning af husstanden regnskab, men det betyder, at i det mindste, bør begge vide, hvor meget der kommer ind og går ud hver måned. Begge skulle være i stand til at håndtere checkhæfte og knowhow til at betale regninger. Også, fordi du er gift, skal du hjælpe hinanden afbetale gæld, uanset hvem der har brugt pengene.
  • Lav et budget og holde sig til det. Du skal både være opmærksom på, hvordan hver enkelt af jer bruger pengene. Sæt dig ned sammen og lave en liste over alle udestående gæld, plus månedlige betalinger, der skal betales. Sammen lave en plan for, hvor mange penge kan gå til opsparing, pension og alle andre udgifter til husholdningen.
  • Har disponibel indkomst, som du ikke behøver at redegøre for din ægtefælle. Hver person i husstanden, uanset hvem kommer hjem en større lønseddel skal have nogle sjove penge. Selv om det kun er 15€ for en uge, pointen er, hver enkelt partner skal kunne foretage finansielle beslutninger af sig selv uden at skulle bede om tilladelse fra den anden. På denne måde vil hverken parret opbygge vrede mod den anden.
  • Forkæl penge og hinanden med respekt. For at undgå konflikter i et forhold, skal du behandle hinanden med den største respekt. Det betyder, at du ikke skælde din ægtefælle for ikke at gøre nok penge eller råbe på din kone for at bruge for meget. At have respekt for pengene og hinanden indebærer også, at du både bor inden for din hjælp og holder sig til det budget, du har lavet sammen. Respekt betyder også, at du vil informere den anden om væsentlige finansielle køb og beslutninger, før du gør det. At købe en bil, hus, skifte job eller investeringsmuligheder er vigtige beslutninger, der skal drøftes og aftales på forhånd.


Hvordan skal man behandle med økonomiske problemer i ægteskabet. Vær ærlig med hinanden.
Hvordan skal man behandle med økonomiske problemer i ægteskabet. Vær ærlig med hinanden.

Penge behøver ikke at være et stort stressfaktor i dit forhold, hvis du ikke lader det. Altid arbejde sammen, så du kan gøre dit forhold stærkere, uanset din økonomiske situation.