E2y

Hvordan til at behandle en syg papegøje

Papegøjer er også levende væsener

Papegøjer er også levende væsener, men mange mennesker næppe erkende, at de også har brug for ordentlig pleje og at de også får syge ligesom alle andre levende væsen gør. Papegøjer, samt andre fugle, er meget skrøbelige væsner. En simpel sygdom kan hurtigt forværre og kan nemt udvikle sig til en dødelig, irreversibel tilstand. Derfor, når du opdager, at din papegøje handler syg, den bedste fremgangsmåde er at haste det til din dyrlæge.

Men der er tidspunkter, hvor en dyrlæge ikke er let tilgængelige eller tilgængelige. I tilfælde som disse, skal du være i stand til at tage sig af din syge papegøje, indtil du kan tage den til dyrlægen. Her er nogle ideer til, hvordan man kan behandle syge papegøje.

  • Isolation. Dette er den første ting, du skal gøre. Du er nødt til at holde din papegøje væk fra de andre papegøjer eller andre fugle, så uanset hvad der forårsager din papegøje sygdom ikke vil sprede sig til andre fugle.
  • Varme. Kulde vil forværre din fugl sygdom. Du er nødt til at holde din papegøje varm og behagelig. Placer sit bur væk fra kladder. Du kan også prøve sigter en vokse lys i buret, men ikke direkte det på din papegøje. Sørg for, at lyset ikke rammer nogle områder af buret, så papegøjen kan bo der, hvis lyset bliver for varmt.
  • Improviseret hospital. Hvis din papegøje er for svag til selv aborre, kan du overføre den til en improviseret hospital container. En ideel beholder ville være et glas akvarium. Lay nogle rene klude på bunden af ​​akvariet og placer lavvandede retter fuglefoder og vand i akvariet. Du kan også sætte et fritstående lav aborre inde, så din papegøje kan sidde på det, når det vil. Hold beholderen varmt ved skinnende lys på det, men holde lyset skinner på kun den ene side.
  • Tilstrækkelig ernæring. Din papegøje kan nemt vokse svagere, hvis det er berøvet ordentlig ernæring og vand. Hvis du har en hånd-fodres papegøje, kan du prøve at fodre den med et par dråber af sportsdrik. Brug enten en lille ske eller en pipette. De elektrolytter i sportsdrik vil hjælpe din papegøje opretholde sin energi. Hvis du fodrer din papegøje med en klar formel, kan du blande det med de sportsdrik så din papegøje vil være i stand til at rehydreres og spise mad på samme tid. Sørg for, at rent vand er altid til rådighed i nærheden af ​​din papegøje.
  • Blødning. Tjek din papegøje for blødning. Hvis det bløder, skal du yde førstehjælp for at stoppe blødningen, før du kan tage dit kæledyr til dyrlægen. Du kan anvende styptic pulver over de bløder for at forhindre det yderligere blødning. Du kan også prøve at sætte en knivspids mel over blødende del for at hjælpe blodet koagulerer, og undgå yderligere blødning.

Hvordan til at behandle en syg papegøje. Improviseret hospital.
Hvordan til at behandle en syg papegøje. Improviseret hospital.

Det er meget afgørende, at du tager din syge papegøje til en dyrlæge ved den første chance for, at du får. Men hvis du har brug for at forsinke for en eller anden grund, skal du følge de tips der er beskrevet i denne artikel for at holde din papegøje komfortabelt og hyggeligt mens du venter på lægen.