E2y

Hvordan til at give en hest et skud

At skulle give en hest et skud er ikke en usædvanlig opgave for ejere og heste aficionados. Men indsprøjte skud ordentligt er nødvendig for at undgå risiko for bylder, infektioner eller anafylaktisk chok, for eksempel, hvis du ejer en hest bør du altid have adrenalin parat i tilfælde af anafylaktisk shock sætter i. De fleste skud enten gives intramuskulært - direkte ind i muskelmasse - eller intravenøst ​​(direkte ind i blodbanen). Intramuskulære injektioner er de mest almindelige og sikreste at administrere.

Typiske injektionssteder er i siden af ​​halsen

Hvordan til at give en hest et skud. Typiske injektionssteder er i siden af ​​halsen.
Hvordan til at give en hest et skud. Typiske injektionssteder er i siden af ​​halsen.

Typiske injektionssteder er den side af halsen, i ballerne, brystet eller krydset, hvilket er det højeste punkt på bagparten, på hver sin side af rygsøjlen. Det er vigtigt, at du vælger et sted, hvor du er komfortabel administrere skud. Nogle heste kan være nervøs og urolig, som kan gøre arbejdet mere vanskeligt. Den nemmeste site for en der er nyt at give sin hest et skud er på den side af halsen. Uanset din erfaring, altid dobbelttjekke dosis og medicin, før de giver din hest skudt. Selv hvis det gøres med de bedste intentioner, kan den mindste fejl dræbe din hest på få minutter.

Rens din valgte injektionssted af alt løst snavs. Ved anvendelse af en steriliseret nål før fastgørelse af sprøjten, indsætte den fulde længde af nålen i en vinkel vinkelret på indsprøjtningssted. Hvis du ser bloddråber dannes omkring nålen, træk nålen ud og prøv igen. Du er klar til at injicere medicin, når du har med succes indsat nålen uden at trække blod.

Hvordan til at give en hest et skud.
Hvordan til at give en hest et skud.

Slut først sprøjten og træk forsigtigt tilbage på stemplet lidt. Blod bør først suges tilbage i sprøjten. Hvis det er, har din nål hullede en vene. Hvis der ikke blod ses, langsomt og jævnt trykkes stemplet ned, indtil sprøjten er tom af medicinen. At fjerne nålen ved at holde sprøjten på sin base, hvor kanylen og sprøjten vedhæfte. I en hurtig, glidende bevægelse, trække sig tilbage og fjern nålen. Du ønsker måske at gnide injektionsstedet lidt til at hjælpe med optagelsen af ​​medicinen.

Efter skuddet er afgivet, holde øje med hesten i et par timer for tegn på en bivirkning. Hvis hesten viser alle usædvanlige symptomer, såsom overdreven agitation, apati, eller svedtendens, straks kontakte en dyrlæge. Desuden kan infektion og absces udvikler i løbet af blot et par timer, eller kan tage op til flere dage, så vær opmærksom på området i det fremtidige samspil med din hest.