E2y

Hvordan til at identificere Cushings sygdom i en hest eller pony

Cushings sygdom er normalt forårsaget af en tumor kaldet adenomer, der vokser i hypofysen. Hypofysen er placeret i bunden af ​​hjernen, nær hypothalamus, der regulerer kropstemperaturen. Da tumoren vokser, kan det påvirke hypothalamus og lægge pres på den. På grund af dette, kropstemperaturen er ændret og på grund af denne fysiske ændringer begynder at opstå. Cushings sygdom er ikke kun findes i mennesker, men kan også påvirke heste og ponyer som unge som 8 år gammel. Cushings sygdom, der påvirker hestene er almindeligt kendt som Equine Cushing sygdom.

Hvordan til at identificere Cushings sygdom i en hest eller pony. Der observeres for tegn på abnormitet i din hest.
Hvordan til at identificere Cushings sygdom i en hest eller pony. Der observeres for tegn på abnormitet i din hest.

Her er nogle måder om, hvordan man identificerer Cushings sygdom i en hest eller en pony:

  • Der observeres for tegn på abnormitet i din hest. Normalt en hest med Equine Cushing sygdom har klodsede og tykke hår, som er kedelig og sløv. Disse hår ikke kaste selv hvis miljøet er varmt, især om sommeren. Normalt vil en hest kaste hår, hvis det er en varm sommer. Dette symptom skyldes den ændrede tilstand inde i kroppen på grund af pres i hypothalamus, som regulerer kropstemperaturen.
  • Overhold hestens krop. Hvis hestens fedtstoffer unormalt fordelt hovedsagelig på den midterste del af kroppen, efterlader benene tynd og svag, kan dette være et tegn på Cushings sygdom. Normalt maven er stor og kroppen er runde, hvis det påvirkes af sygdommen. I værste tilfælde kan det endda svække benene til et punkt, at hesten ikke længere kan komme op og støtte hans krop på grund af manglende styrke i benene.
  • En hest med Cushings sygdom drikker mere vand end den sædvanlige. Normalt en hests indtag af vand er omkring 5 til 8 gallon per dag, men en hest med Cushings sygdom drikker op til 20 gallon per dag. Dette skyldes den ændrede kropstemperatur af hesten. I stedet for dette, også hesten urinerer oftere end normalt. Overdreven vandladning kan forårsage svaghed i en hest og kan være grunden til hans sløvhed.
  • Overhold efter andre tegn og symptomer såsom influenza. Hvis en hest har en Cushings sygdom er immunsystemet hårdt ramt. På grund af dette, at hesten er meget modtagelige for andre sygdomme og sygdomme og endda forkølelse kan være dødbringende, hvis den ikke opdages og behandles tidligt.
  • Straks ringe til dyrlægen, hvis du har mistanke om Cushings sygdom hos en hest. Visse andre sygdomme har også de samme symptomer med Equine Cushing sygdom såsom heste metaboliske syndrom eller insulinresistens sygdom.

Altid være opmærksom på eventuelle uregelmæssigheder i dine heste eller andre dyr også. Tidlig opsporing og behandling har en god prognose, mens forsinket behandling kan forårsage uoprettelige skader eller endog dødsfald. Men forebyggelse er stadig bedre end helbredelse, så det er bedre at sørge for, at dine heste forblive raske ved at tage sig godt af dem.