E2y

Hvordan til at identificere en nisse haj

En goblin haj er en dybhavsfisk

En goblin haj er en dybhavsfisk. Det er meget flygtig og ret sjældne. Da det lever i en barsk levested, kan du være svært for dig at se det, mens det stadig er i live. Dog kan en fisker ofte fange den, når han kaster et net eller mens han er trawling en linje. En goblin haj er mere populært kendt blandt japanerne som "Tengu zame," bogstaveligt oversat som "alfeagtig" eller "goblin" haj. Navnet blev tilskrevet en japansk fisker fra det 19. århundrede. De nævnte japanske fisker kom fra Odawara, byen hvor Goblin hajer blev almindeligt fanget. Navnet fandt inspiration fra en nisse hajens langstrakt snude og fra næsen af ​​en "Tengu" en japansk gammel dæmon.

Her er nogle enkle tips til, hvordan du bedre kan identificere en trold haj mod dybhavsfisk, som du kan støde på:

  • Vide hvor man kan finde det. En goblin haj kan almindeligvis fanges fra en kilde tæt på en undersøisk masse eller en bank, ca 95 meter dyb. Du kan sandsynligvis fange en kvindelig model. Hvorfor? En kvindelig normalt bevæger sig tættere på banken, fordi det skal yngle.
  • Undersøg snuden. En goblin haj har en fremtrædende snude (eller talerstol). Hvis man ser på det nøje, kan du let genkende det. Det er spidse og lange. Det foreslår formen af ​​en fugl store næb.
  • Bemærk sin hudfarve. En goblin haj har en særskilt hudfarve. Det er overvejende pink. Det er sjældent, ikke kun blandt hajer, men også blandt andre typer af store fisk. Dens rødlig farve er gjort mulig ved dens blodkar. Det er faktisk nissen hajens blod, der er synlig under sin meget tynd hud.
  • Anslå dens længde. En goblin haj generelt måler mellem 6 og 10 fod. Det er baseret på de faktiske nisse hajer indsamlet af fiskere. Men forskerne udlede, at du virkelig kan vokse meget større end det, der blev knyttet som den gennemsnitlige længde. Bemærk, at den største trold haj blev fundet ud af Sydney, Australien, engang i 1983. Det var en mandlig model, og det målte 3,84 meter. Det blev fanget i et trawl, ca 960 meter dybt.
  • Tjek sine kæber. En goblin haj har en stærk sæt kæber, indstilling adskiller den fra resten. Gabet er "protrusible." Det bogstaveligt betyder, at dens kæber kan udvides eller strækkes ud af sin mund.
  • Undersøg sin halefinne. Læg mærke til den faktiske udformning og længde af en nisse hajens halefinne. Det bør være flad og lang, svarende til hvad en tærskemaskine haj har. Det bør også have ventrale lapper, der er underudviklet. De ventrale lapper skal komponere den nederste del af sin halefinne.


En goblin fisk blev først beskrevet over hundrede år siden

Hvordan til at identificere en nisse haj. Vide hvor man kan finde det.
Hvordan til at identificere en nisse haj. Vide hvor man kan finde det.

En goblin fisk blev først beskrevet over hundrede år siden. Men da dette skrives, har det faktiske antal indsamlede prøver ikke engang nået 50. De blev samlet fra fjerntliggende lokaliteter i Stillehavet, indiske Ocean og Atlanterhavet. Imidlertid blev de fleste af dem fundet flydende i farvandene i Japan. Med disse "realiteter," det er helt sikkert en udfordring for dig at spotte en nisse haj. Hvis du ønsker en nærkontakt med en levende enhed, skal du muligvis planlægger at gå til et bundtrawl så dybt som 1.200 meter.