E2y

Hvordan til at identificere og behandle ferskvandsfisk sygdomme

Behandl de mest almindelige ferskvandsfisk sygdomme, hvilket gør dine fisk sund og smuk

I denne artikel vil du finde nogle af de vigtigste oplysninger om, hvordan at identificere, behandle og forebygge de mest almindelige sygdomme og sundhedsproblemer i ferskvandsfisk. Fastholdelse af en god vandkvalitet med vandskift, ikke overfodre fisk, opretholde en tilstrækkelig mængde af fisk til den tilgængelige plads, du har, vælge arter med lignende adfærd og kontrollere niveauet af PH alle gode tips for dig at have en sund og smuk akvarium. Men selv hvis du er opmærksom på alle disse anbefalinger, kan en sygdom finde på noget tidspunkt.

 1. Ammoniak eller nitrit / nitrat forgiftning. Disse er ikke sygdomme, men snarere sundhedsmæssige problemer forårsaget af dårlige vandforhold. Ammoniak, nitrit og nitrat er giftige stoffer, der kan dræbe dine fisk. Der er ammoniak og nitrit / nitrat test, du kan købe og bruge til en let kontrol af niveauet af disse stoffer.

  Hvis ammoniak er højt, kan fiskene har røde gæller, eventuelt med betændelse. De er som regel på overfladen, gispende efter vejret. Hvis nitrit og nitrat niveauet er højt, vil din fisk ser sløv også.

  Hvordan til at identificere og behandle ferskvandsfisk sygdomme. Ammoniak eller nitrit / nitrat forgiftning.
  Hvordan til at identificere og behandle ferskvandsfisk sygdomme. Ammoniak eller nitrit / nitrat forgiftning.

  Disse høje niveauer er generelt forårsaget af en stor bio-højt i dit filtreringssystem, og mange gange på grund af en stor befolkning i en lille tank. I dette tilfælde, havde du hellere finde et andet hjem for nogle af dine fisk. Ved hjælp af en ny og mere kraftfuld rengøring og filtrering system vil hjælpe dig. I aqua butikkerne kan du finde nogle produkter til at reducere niveauet af ammoniak, for eksempel (de fleste en del af dem er brugt i filtrene, på samme måde, som du gør med kulstof). Men alligevel, er dine fisk bliver forgiftet, og du har brug for en løsning med det samme: du skal udføre vandskift. Fornyelse omkring 1/3 af vandmængden anbefales, men selvfølgelig, hvis du allerede har en vis erfaring, kan du udføre ændringer for større mængder. Du kan tjekke min artikel om hvordan at rense vandet i dit akvarium .

 2. Ichthyophthirius -. Ich (Whitespot) Hvide pletter i kroppen af dine fisk, primært på lamellerne - det er symptom på de mest almindelige fiskesygdomme for ferskvand akvarier. Ich er en parasit, der inficerer din fisk meget hurtigt og kan være virkelig smitsom, så i tilfælde af infektion, kan du behandle dine fisk separat og være opmærksomme på de andre. Det bedste råd jeg ville give dig til forebyggelse Ich infektioner er at opretholde dit vand temperatur over 25 º C eller 82 º F, dreje parasittens hurtigere. Vandskift er velkomne i dette tilfælde også for at opretholde en bedre vand tilstand. Det er vigtigt at anvende den korrekte medicinering: det er nemt at finde løsninger til Ichthyophthirius infektioner, men de fleste af de medikamenter omfatte andre parasit arter infektioner.
 3. Fin rot En rigtig almindelig og ikke så farlig sygdom,. Symptomerne er naturligvis rådne finner og også tab af appetit. Fisken bo i bunden af ​​tanken. Det er en bakteriel infektion normalt på grund af dårlig vandkvalitet. Medicin mod bakteriel infektion og en bedre vandkvalitet er nødvendige (vandskift en så videre).
 4. Fisk svamp. Det vigtigste symptom er bomuld-lignende vækster på kroppen, der kan vises hvid eller grå-farvet. Det er normalt en sekundær sygdom: Fisken allerede har en bakteriel eller parasitisk infektion, og på grund af dårlig vandkvalitet og mange andre faktorer der er en god mulighed for svampen at udvikle sig i fisk. Det vil være sikrere at behandle fisken adskilt fra de andre, fordi det kan være virkelig smitsom. Brug den anbefalede medicin for svamp.
 5. Hul i hovedet. Små huller i kroppen og hovedsagelig i hovedet af fisken viser en meget almindelig sygdom i fisk fra Amazon. Behandlingen er dybest set vand skiftende og give fiskene medicin. Fodre fisk med vitamin-berigede fødevarer og skifte ud eller stoppe med at bruge aktivt kul, selvom du ikke bruger nogen medicin. Nogle siger, at aktivt kul brug kan øge sværhedsgraden af ​​sygdommen.
 6. Pop-eye. Et eller begge øjne fiskene synes at være stikker ud og nogle gange, i fremskredne tilfælde kan fisken få en rigtig chokerende look. Normalt er konsekvensen af ​​bakterielle infektioner, så du kan benytte retsmidler imod dette, og som også har en god vandkvalitet.
 7. Oodinium (Velvet). Fisken har et lignende udseende til at fiske med Ich (Whitespot)-infektioner, men i dette tilfælde pletter er mindre, gul-grå og støvede. Fast gælle bevægelse og gnidning på overflader i tanken (ligesom sten og planter) er almindelige reaktioner fra inficerede fisk. Oodinium normalt bragt med nye fisk og planter fra andre akvarier, så i de fleste tilfælde er sygdommen ikke er direkte knyttet til vandforhold. Derfor er den bedste måde at forebygge Oodinium infektioner udfører en karantæne for den nye fisk, før indføre dem i din tank. Hvis du allerede har en inficeret fisk, brug anbefalede retsmidler for parasitære infektioner og sygdomme.