E2y

Hvordan til at klare at leve med svære ældre slægtninge

For nogle ældre borgere

For nogle ældre borgere, er det faktum, at de er ældre og klogere ofte taget som en licens til at gøre som de vil. Efter alt, har de levet et fuldt liv, og de har givet deres afgifter til samfundet. Er det ikke på tide for samfundet at behage dem? Hvis du finder dig selv at leve med dine ældre pårørende-dine forældre, en onkel, en tante, eller endda et sæt bedsteforældre-så skal du måske til tider har svært ved at håndtere deres luner.

Disse kunne være simple vaner

Hvordan til at klare at leve med svære ældre slægtninge. For nogle ældre borgere.
Hvordan til at klare at leve med svære ældre slægtninge. For nogle ældre borgere.

Disse kunne være enkle vaner, som at forlade deres tænder i et glas på køkkenvasken, eller forlader toilettet un-tømte. Eller det kan være et alvorligt tilfælde af indblanding med din familie anliggender. Uanset hvad tilfældet er, kan du finde det lettere at håndtere deres tilstedeværelse med et par justeringer.

Giv en smule forståelse. De fleste ældre borgere føler, at de stadig er på det primære i deres liv. Men måske nogle nylige vanskeligheder har givet dem noget andet valg end at leve med dig. Måske den høje leveomkostninger har tvunget dem til at sælge deres hjem. Eller nogle nylige sygdom nu forhindrer dem i at leve selvstændigt. I første omgang ville dette normalt resultere i en følelse af vrede. Giv det tid til at tilpasse.

I nogle tilfælde har du måske været tvunget til at leve tilbage med dine forældre, på grund af nogle økonomiske vanskeligheder. Hvis dette er tilfældet, så du har mere grund til at være forståelse for deres perspektiv og situation.

Se deres helbred

Se deres helbred. Nogle gange kan fysiske smerter eller psykiske problemer forårsage en ældre person til at være grumpier end normalt. Tag dine folk til en læge, og få dem tjekket op. Måske den ekstra stress af at have yngre mennesker omkring er at komme til dem. Sørg for, at de er i et afslappet miljø, hvor de kan leve i fred.

Giv dem aktiviteter at gøre

Disse kunne være simple vaner. Giv dem aktiviteter at gøre.
Disse kunne være simple vaner. Giv dem aktiviteter at gøre.

Giv dem aktiviteter at gøre. En masse af ældre borgere foretrækker at være aktive i stedet fordrive tiden alene hjemme. De vil også gerne være omkring kammerater og jævnaldrende. I dette tilfælde, tilmelde dig dine forældre til at deltage i en dag program flere gange om ugen. Disse kunne være regelmæssige udflugter, som at gå i biografen eller spille i skak eller brikker turneringer. Dag aktiviteter vil undertiden indeholde pick-up og drop-off på dit hjem. Disse vil koste nogle penge, men hvis det er for din fred i sindet, det vil være det værd. Aktiviteten vil være godt for dine ældre folk sundhed, også.

Del ansvaret

Dele ansvaret. Ældre familiemedlemmer ofte glemmer at tage deres medicin. Og de undertiden brug for hjælp, når man går på toilettet. Deling af ansvaret med resten af ​​familien er én måde at håndtere. Hvis du har råd til at ansætte en omsorgsperson, så er dette også en god mulighed.

Ældre slægtninge kan undertiden være svært. Men husk, at som børn eller børnebørn, skylder du noget til dem-de sandsynligvis tog sig af dig, når du var ung, og det er nu din tur. Det kan være stressende, men med samarbejde og koordinering, kan du administrere det godt. Det vil sandsynligvis være et godt eksempel for dine børn til at vise, hvor godt du tage sig af dine ældre slægtninge, uanset hvor vanskelig. Et par år nede ad vejen, kan du finde dig selv i deres situation.