E2y

Hvordan til at passe et kæledyr abe

At have en abe til et kæledyr kan lyde sjove eller endda en masse sjov, men det er virkelig et stort ansvar. Omsorg for en primat er meget ligesom omsorgen for et andet menneske, så tænk to gange, før du beslutter dig for at få en.

Hvordan til at passe et kæledyr abe. Få de rigtige oplysninger.
Hvordan til at passe et kæledyr abe. Få de rigtige oplysninger.

Her er, hvad du skal gøre for at passe et kæledyr abe.

  • Få de rigtige oplysninger. Du skal gøre det ordentlig forskning, før de beslutter at påtage sig dette ansvar. Må ikke haste ud og købe en primat, fordi du ser det i en film. Læs op på, hvordan at drage omsorg for aber. Du skal også lære om deres måder, så du kan justere på sine behov og temperament.
  • Vurdere din personlighed og ressourcer. Du skal være tålmodig og naturligvis elsker dyr at nyde kærligheden fra en abe. Du må ikke være let væmmes ved kropsfunktioner. Også, vurdere, om du vil have rigelig tid til at lege med det og vise det kærlighed. Må ikke få en abe som en forfængelighed kæledyr. Du skal være parat til at kærlighed og omsorg for det, som du ville noget andet levende væsen. Du skal også have de økonomiske midler til at betale for køb af en abe, samt de midler at se til sin pleje. Du skal også tjekke din lokale og statslige love om at holde en primat i fangenskab. Sørg også for du har adgang til en dyrlæge, der kender og har erfaring om, hvordan man passer en abe.
  • Køb fra en velrenommeret forhandler. Det er ulovligt at importere en abe fra lande uden for USA. Desuden skal alle amerikanske baserede opdrættere har et avlsprogram licens. En ansvarlig opdrætter vil også lære dig den knowhow, der kræves for at hæve abe i fangenskab, og give dig oplysninger om din specifikke abe personlighed. Afhængig af racen, vil det koste et sted mellem 1120€ til 6720€ for at købe en abe. En god forhandler vil sælge dig en sund abe, der er blevet climatized omkring mennesker.
  • Opsæt en ordentlig bolig. En abe brug for en masse plads til at spille i. Dens bur skal mindst være seks meter høj og konstrueret af robust materiale. Brug ikke hønsenet. Det bør have en sikker lås, at aben ikke kan afspore. Dens bur skal rengøres dagligt, og sørg for bunden er raked for at fjerne eventuelle aflejringer, afføring og faldt mad. Ideelt bør der være et lille område, hvor det kan bade, såsom et lille bassin. Der bør være grene, hvor den kan kravle og lege.
  • Giv den rigtige mad. Bortset fra bananer, vil aber spise grøntsager, æg og brød. Andre frugter og nødder kan også gives. Det kan også spise små insekter og fugle. Køb kommerciel abe mad, der er beriget med vitaminer til at supplere sin kost.
  • Bring det i en årlig tjekke op. Ligesom mennesker, din primat skal have sit helbred vurderes jævnligt. Du kan også vaccinere dyret mod specifikke sygdomme. Aber testes også for parasitter og andre sygdomme så nogle blod arbejde også kan ske.

Det tager en enorm mængde af forpligtelse til at passe et kæledyr abe

Det tager en enorm mængde af forpligtelse til at passe et kæledyr abe. Det er ikke et kæledyr af valg for alle. Hvis du beslutter dig for at drage omsorg for en, giver det stor vægt, og det kan tjene som en dejlig følgesvend for sin levetid.