E2y

Hvordan til at passe leopard gekkoer

Leopard gekkoer er et godt valg, hvis du søger for at pleje din første krybdyr. De er også velegnet for mere erfarne krybdyr ihændehavere. De er nemme at passe, så længe du forstår deres behov. Her er, hvordan man passer leopard gekkoer:

  1. Vælg dine leverancer. Du skal bruge mindst en ti-gallon tank med en sikker skærm låg til en leopard gekko, selvom en 20-gallon akvarium er at foretrække. Du får også brug for en hide (en lille "hule", for eksempel) og en vandskål. Du vil også nødt til at vælge en strøelse. Sand fungerer godt for dette, så længe din gekko er over 6 inches, men sørg for at købe sand sælges specielt til krybdyr sengetøj. Må ikke bare købe sand på din lokale home forbedring center. Du kan også bruge papirservietter, krybdyr tæppe eller fliser.
  2. Køb en varmekilde. At holde din leopard gekko varm, skal du vælge en infrarød brugde lampe med omkring 50 til 75 watt. Sørg for at du har også et termometer til at sikre, at tanken holdes ved en konstant temperatur. Opsæt tanken, så der er en cool side, med vandskål, og en varm side, med skjule. Temperaturerne bør ligge mellem 75 grader på den kølige side til 85 grader på den varme side. I sommermånederne, kan du ønsker at slukke for varmelampe, hvis dit hjem er varmt nok. Fordi de er nataktive, de ikke har brug for en lyskilde.
  3. Feed din gekko. Gekkoer spiser levende fårekyllinger eller melorme, som begge kan købes hos din lokale dyrehandel. De kræver også calcium pulver, som kan købes overalt, hvor du køber krybdyr forsyninger. Du kan støve græshopperne eller melorme med dette pulver til at give dem meget tiltrængt calcium. Du bør også efterlade en lille mængde af calcium, såsom i låget fra en 2 liters flaske, i tanken på alle tidspunkter. Din leopard gekko bør spise en gang eller to gange om ugen, med unge gekkoer spiser mere end ældre firben. Gødes kun hvad din gekko kan spise på cirka 15 minutter, og fjern eventuelle resterende fårekyllinger, når han er færdig spiser.
  4. Levere vand. Husk at påfylde vandskål regelmæssigt. Din leopard gekko vil ofte kravle ind i skålen, og fårekyllinger kan ende sidder fast i skålen. Det er også en god idé at sprøjte indersiden af ​​tanken ved hjælp af en spray flaske, som kan tilføje fugt til tanken.
  5. Rengør tanken. Må ikke forsømme tanken. Det bør rengøres regelmæssigt ved at øse ud og erstatte strøelse. Du bør øse ud i sandet hver anden dag, og ændre sandet en gang hver par uger eller en gang om måneden.
  6. Forkæl din gekko med omhu. Må ikke håndtere ham groft, eller du kan trække sin hale eller stress ham ud. En gekko instinkt er at løsne sig fra sin hale, hvis noget griber den i halen. Høje lyde eller andre uroligheder kan gøre din gekko forrykket.

Hvordan til at passe leopard gekkoer. Vælg dine leverancer.
Hvordan til at passe leopard gekkoer. Vælg dine leverancer.

Leopard gekkoer er populære med god grund, da de gør smukke og interessante kæledyr. De normalt vokse til at være omkring 6 til 9 inches lang, og kan leve op til femten år i fangenskab.