E2y

Hvordan til at planlægge ældreboliger party aktiviteter og spil

Ældre borgere elsker at have det sjovt

Ældre borgere elsker at have det sjovt! De kan lide at mødes til fester og engagere sig i spil og andre aktiviteter. Men de kan ikke nyde de samme spil, som de var vant til mange måner. Mange af dem har sundhedsmæssige udfordringer, som du skal tage i betragtning, når organisere fest aktiviteter og spil for deres aldersgruppe.

Hvordan til at planlægge ældreboliger party aktiviteter og spil. Planlægning af partiet.
Hvordan til at planlægge ældreboliger party aktiviteter og spil. Planlægning af partiet.

Planlægning af partiet

Nedenfor er nogle tips samt spil og aktiviteter, som du kan optage i et parti med deltagelse af ældre borgere.

  • Find ud af hvad partiet handler om. Er det for at markere en særlig begivenhed i en højtstående borgers liv (fødselsdag eller jubilæum), eller er det en gruppe part (gruppe fødselsdagsfest, julefrokost, Halloween arrangement, Spring soiree, osv.)? Vide, hvad der bliver fejret vil tillade dig at komme op med et tema for festen.
  • Bestem mødested for partiet. Begivenheden kan fejres i et hus, i en restaurant, i parken eller i det rekreative hallen af senior borger centrum. Stedet vil diktere nogle af de typer af aktiviteter, og spil, som du kan have. For eksempel, hvis spillestedet er lille, kan du ikke har plads til et band eller et område, til at danse eller flytte rundt.
  • Kend de fysiske begrænsninger af de fremmødte. Hvis du har festdeltagere på hjulet stole, så der kan begrænse nogle af deres bevægelser. Under en række høretab deltagere betyder, at du nødt til at ændre nogle spil eller aktiviteter, der kræver, at du kalde numre som Bingo for eksempel. Nogle spil involverer mad. Sørg for at bruge fødevarer, som de fremmødte ikke er allergiske over for eller ikke er dårligt for deres helbred.
  • Spørg, hvad gruppen er interesseret i. Hvis du har en chance, bør du finde ud af de fremmødte selv, hvilken type spil, de ønsker at spille. Velkommen forslag fra dem. Efter alt, vil de være dem spille spil eller udfører aktiviteterne.

Ældre borgere elsker at have det sjovt. Find ud af hvad partiet handler om.
Ældre borgere elsker at have det sjovt. Find ud af hvad partiet handler om.

Foreslåede aktiviteter og spil

  • Karaoke. Dette er en sjov aktivitet for enhver alder. Sørg for at få karaoke melodier, at de ældre borgere er bekendt med. Har en god kombination af ballader og hurtige numre. Du kan endda gøre det til en improviseret sangkonkurrence og har de ældre borgere selv gør bedømmelsen. Glem ikke at give vinderen en præmie.
  • Varm kartoffel variation. Dette er et spil, hvor en varm kartoffel (som faktisk kan være nogen punkt) er gået fra den ene person til den næste, mens en sang afspilles. Når sangen stopper, den person, den varme kartoffel har til at tage et stykke papir fra en beholder. Han gør hvad der står på papiret (normalt en dum handling), så sætter sig ned. Spillet fortsætter med de resterende spillere indtil kun én spiller er tilbage stående. Den sidste spiller vinder en præmie.
  • Modificeret skattejagt. Group de ældre borgere i to s eller mere. Hver gruppe har en liste over emner til at kigge efter omkring spillestedet. Den første gruppe til at finde alle de punkter på listen vinder en præmie.

Der er mange

Der er mange, mange flere spil og aktiviteter, som ældre borgere virkelig vil nyde. Der er Bingo, navn, Tune, trivia spil, Guess Who, kortspil og selv simple kunst og kunsthåndværk. Det vigtige er, at du vælger de spil og aktiviteter, der vil interessere koncernen og vil ikke være for svært for dem at gøre. Hvis du vælger de rigtige spil og aktiviteter, vil de helt sikkert se frem til den næste senior fest!