E2y

Hvordan til at spotte en manipulator

Manipulerende adfærd er noget, man er nødt til at se ud for

Manipulerende adfærd er noget, man er nødt til at holde øje med. Du kan som regel opleve dette med venner, familie, kollegaer og endda kærester. Manipulerende adfærd er ofte vanskeligt at få øje på, og manipulatorer ofte slippe afsted med det af den simple grund, at de er gode til, hvad de gør. De kan være manipulerende bevidst eller ubevidst. I nogle tilfælde kan dine børn være manipulerende i en eller anden måde, hvilket er en adfærd bør du helt sikkert bremse på et tidligt stadium.

Hvordan til at spotte en manipulator. Rethink dine følelser.
Hvordan til at spotte en manipulator. Rethink dine følelser.

Spotting en manipulator er vigtigt at bryde den onde cirkel af manipulation. Lad ikke en manipulator få det bedste ud af dig. Bryde den onde cirkel og hævde dig selv.

Rethink dine følelser

Rethink dine følelser. Prøv at kigge ind i din omgang med folk-din familie, venner, slægtninge. Hvis der beskæftiger sig med nogle af disse mennesker forlade dig deprimeret, udmattet, skyldig, bange eller værdiløs, er det mest sandsynligt, at du har fundet en manipulator blandt dem.

Se ud for deres værktøjer til manipulation

Kigge ud for deres værktøjer til manipulation. Pr. definition er manipulerende adfærd selvbetjenende og kontrollerende. Nogle gange kan en manipulator kan være fysisk selvsikker og endda misbrug. Men den virkelige måde, de kontrollere dig er psykologisk. Bevidst eller ubevidst, vil en manipulerende person vide, hvad der foregår med dine følelser, og i dit sind. De vil bruge denne viden til at bøje din vilje til deres luner. Det er ikke ofte aggressiv adfærd, som de pålægger dig. Snarere, nogle gange er det en følelse af skyld, at de drage fordel af. Nogle gange er det hjælpeløshed. Nogle gange, de sætter skylden på dig uretfærdigt. Men nogle gange en manipulator vil være charmerende og vil smigre dig for indsendelse.

Manipulerende adfærd er noget, man er nødt til at se ud for. Kigge ud for deres værktøjer til manipulation.
Manipulerende adfærd er noget, man er nødt til at se ud for. Kigge ud for deres værktøjer til manipulation.

Kig efter en svaje i adfærd. Manipulatorer kan undertiden veksle mellem smiger og skyld-trip. Dette afhænger af, om du er indordne på deres anmodninger.

Er han bruger dit forhold til hans fordel? Nogle manipulatorer bruger relationer til deres fordel. Disse mennesker bruger relationer til at manipulere dig gennem din kærlighed eller via din skyld. Når det kommer til manipulatorer, er der ingen grå områder. Det er enten du er sammen med ham eller du ikke. Hvis du ikke gør, hvad de vil, der er noget galt med dig.

Find ud af hvorfor

Find ud af hvorfor. Du bør forsøge at analysere årsagerne bag en manipulator handlinger og adfærd. De vil ofte bruge følelser at vinde argumenter, snarere end logik.

Hvordan skal man behandle? Breaking the manipulerende cyklus involverer dig svare tilbage. Brug logik, og lad ikke dine følelser løbe af med dig. Tag din tid til at tilbagevise en manipulator argumenter. De vil normalt ændre deres taktik og vil ofte skifte mellem bejlen dig og argumentere imod dig. Disse former for folk altid ønsker at være i kontrol og vil bruge forskellige taktikker til at opnå dette.

Vær sikker på at du er i et sikkert miljø

Vær sikker på at du er i et sikkert miljø, og at du er i stand til at konfrontere en person for hans manipulerende adfærd. I nogle tilfælde vil denne person ikke være væsentlige i dit liv, han kan være en kollega eller en nabo. I nogle tilfælde, selv måske du ønsker at opretholde gode relationer med nogen, der er manipulerende, især hvis han er et familiemedlem eller en slægtning. Indser, at det vil tage noget tid for dig til både at arbejde ud din forskelle og nå frem til en fredelig kompromis.