E2y

Hvordan til at tage sig af dværggeder

Dværggeder er fascinerende skabninger

Dværggeder er fascinerende skabninger. De er søde og gøre interessant kæledyr. Dværggeder er også ganske udtryksfulde når det kommer til deres følelser. Det er derfor, du behøver at vide, hvordan man passer på dværggeder, hvis du ønsker at gøre dem så dit kæledyr.

Følgende er nyttige skridt, der vil hjælpe dig med at tage sig af dine dværggeder:

Hvordan til at tage sig af dværggeder. Forstå deres basale behov.
Hvordan til at tage sig af dværggeder. Forstå deres basale behov.

  • Forstå deres basale behov. Ligesom alle andre kæledyr, kræver dværggeder ordentlig husly, mad, vand, ordentlig sundhed vedligeholdelse og grooming. Husly til dine geder skal være stort nok til at give dit kæledyr til at strejfe området frit. Du bør heller ikke bruge pigtråd, da dette kan skade dine geder. Tilstrækkeligt foder og vand bør altid være tilgængelig. Dværggeder foretrækker lucerne græs til andre typer græs. Du bør også få dine geder tjekket regelmæssigt, så godt.
  • Foretage din egen forskning. Hvis dette er din første gang at tage sig af dværggeder, er det bedst, at du ved alt om dem, før de køber. Du bør forstå deres adfærd. Du bør også finde ud af det bedste miljø for dem at leve. Du vil finde mange kilder online. Du kan også spørge andre pygmæ ged ejere for rådgivning. Kontakte en dyrlæge for lægelige krav er også tilrådeligt.
  • Opret en tjekliste til deres behov. Tjeklisten bør bestå af geder basale behov. Sørg for, at du er specifik omkring denne tjekliste. Denne checkliste er en måde at sikre, at dine geder får alt, hvad de kræver. For eksempel bør afsnittet fødevarer komponere den type mad dine dværggeder har brug for. Det bør også omfatte den tid, du er nødt til at fodre dit kæledyr. Denne checkliste vil fungere som din påmindelse. Det er vigtigt, at du har en tjekliste, hvis du er en første gang ejer. Du ønsker ikke at glemme at fodre dine dværggeder.
  • Forbered alt før du køber dværggeder. Efter at have afsluttet din huskeliste, begynde at forberede de ting, som dine geder har brug for. Købe alle de ting du har brug først, før du forsøger at erhverve de gederne. Dette vil sikre, at du har alt hvad du behøver, når gederne ankommer.
  • Tjek løbende din liste. Hvert nu og da, er det vigtigt, at du ser på din checkliste. Tjek om du stadig har den status over, hvad dine dværggeder har brug for.
  • Give ordentlig lægehjælp. Glem aldrig at planlægge en check-up med en dyrlæge for din dværggeder. Ligesom hunde, også de kræver ormekur. De har også brug for vacciner til at beskytte dem mod visse sygdomme. Intervallet af vaccinerne og ormekur kan variere. Spørg din dyrlæge til at give dig bestemte datoer, så du vil ikke glemme dem. Husk at forebyggelse er stadig bedre end helbredelse. Altid give ordentlig sundhed vedligeholdelse og lægehjælp på dine dværggeder vil hjælpe med at forhindre erhvervelse af infektioner og sygdomme, der kan udgøre en trussel mod deres helbred.

Det er skridt om, hvordan man tager sig af dværggeder

Det er skridt om, hvordan man tager sig af dværggeder. Omsorg for dværggeder er ligesom at tage sig af andre kæledyr. Du er nødt til at tilbringe noget tid sammen med dem. Du bør også sørge for, at alle deres basale behov er til rådighed. Forstå deres behov er den grundlæggende nøglen i at holde dem fysisk og følelsesmæssigt sundt.