E2y

Hvordan underviser hest klikkertræning basics

Klikkertræning er en hest uddannelse, der fremmer positiv adfærd ved hjælp af en klikker. Da heste er mad motiveret, kan du bruge godbidder som gulerødder, pebermynte eller æble, så du kan bestikke dem med dette, når de viser god opførsel. Som for uddannelse, når Clicker klikker hesten udfører en adfærd, som du vil, signalerer en godbid eller belønning. På denne måde kan du angive, hvilke foranstaltninger er ønskelige for dig.

Hvis du ønsker at give din hest en klikkertræning, så gør følgende:

Hvordan underviser hest klikkertræning basics. Forbered en klikkertræning og en pose godbidder som gulerødder.
Hvordan underviser hest klikkertræning basics. Forbered en klikkertræning og en pose godbidder som gulerødder.

  1. Forbered en klikkertræning og en pose godbidder som gulerødder. Gulerødder skal skæres i tynde skiver og ikke større end en krone. Gå til hendes stall, men forbliver udenfor. Eller hvis hun er inde i et hegn, kan du gøre dette over hegnet. Vis hende klikkeren, så pose godbidder. Men du behøver ikke give hende endnu.
  2. Klik på klikkeren, så giv hende en godbid. Klik igen, så behandle. Glem ikke at klikke, før du giver hende en godbid. Dette er for at få hende til at indse, at efter et klik, vil en godbid følge. Hold gøre dette indtil det ser ud som om hun venter på klikkeren og ikke behandle. Efter hun er tilknyttet behandler med klikkeren er hun bare blive et monster for godbidder. Så alt du skal gøre er at gøre hende til at indse, at der er en pris for hver godbid.
  3. Klik på ønskværdige handlinger. Du kan nu begynde at knytte klik og behandle med handlinger. Hvis hesten gør noget, der kan skade dig, skal du ikke klikke. Men da hun træder tilbage, skal du klikke på klikkeren derefter give hende en godbid. Da hun bevæger sig fremad give det et klik og derefter behandle. Hvis hun holder dræning, klik og beløn. Denne måde, vil hun lære, hvilke handlinger kan tjene sine godbidder.
  4. Lær hesten at opsøge et element. Hold et objekt foran hesten. Sørg for, at hun kan se det, og hun kan røre den med næsen. Når du placerer den i nærheden af ​​hende, og hun rører ved det, siger en cue ord, for eksempel, "mål". Klik derefter på og behandle. Flyt emne til hendes venstre, højre eller over hende, og når hun rører den med næsen ud af nysgerrighed, siger "target", og klik derefter på og behandle. Hold på at gøre dette indtil hesten indser, at når hun rører målet hun får en godbid. Til sidst kan du kommandere hesten til at gå på jagt efter en post, så længe du vise hende en prøve.
  5. Lær hesten flere cue ord. Du kan lære hest andre handlinger som sikkerhedskopierer eller bevæger sig fremad. For eksempel, hvis du vil have hende til at lære, hvordan du sikkerhedskopierer gå op til hestens højre, skal du placere din håndflade på hendes bryst og skubbe. Hvis hun træder tilbage, siger en cue ord som "tilbage", og klik derefter behandle. Du er nødt til at lægge pres for hende at bakke op, og når hun bakker op, gentages cue ord, så klik og beløn. Senere hun vil være i stand til at knytte det pres, til "back", klik og mest af alt, godbid. Så prøv at sige cue ord uden pres. Du vil blive forbløffet over, at hun kan bakke op, hvis du siger det.
  6. Træn hesten et andet sted. Du kan begynde at lære hendes andre ting med klikkertræning, men det er bedre, hvis du gør det i en større plads. På den måde kan du også lære hende ikke at være bange for ukendte områder. Du kan lære hende kun at fokusere på dig, behandler taske og klik. Ved nu, bør hesten være opmærksom på, at træningen starter ved at stå stille.
  7. Beløn ​​hende, big tid. Efter hver session, give en sidste klik derefter et æble, pebermynte eller håndfuld gulerødder. Glem ikke at rose hende. Næste gang hun vil elske at gøre træning med dig.

Ulempen ved klikkertræning er, at hesten bliver et monster for godbidder. Men du kan bruge dette til din fordel også ved at fastsætte regler for hesten - at hun kan få godbidder, når du er tilfreds med hendes opførsel.