E2y

Hvordan vælger prævention, mens du ammer

Efter fødslen, og komme sig

Efter fødslen, og genvinde, er de kommende uger og måneder, der følger umiddelbart efter afgørende for både mor og barn limning på grund af amning. Ikke desto mindre bør en kvinde altid være forberedt. Det er sikkert for mødre at genoptage prævention så hurtigt som muligt, selv mens du ammer. En kvinde bør derefter være opmærksomme på alle de bedste muligheder til sin rådighed. Nedenstående guide vil hjælpe dig med at vælge sikre og effektive præventionsmetoder.

  • Overvej ikke-hormonel prævention. Ikke-hormonel prævention er midlertidig. Den omfatter brugen af ​​barrierer som mandlige og kvindelige kondomer, cervikale hætter, membraner, sæddræbende cremer og svampe. Fordelen ved denne metode er, at disse hindringer let kan købes i håndkøb.
  • Overvej gestagen-infunderes prævention. Normalt er hormonelle fødsel kontrol anbefales ikke, hvis moderen ammer. Undtagelse kan gøres for fødslen kontrol ved hjælp af hormonet gestagen, da det ikke har en direkte indflydelse på dig og dit barns helbred, men også på kvaliteten af ​​din mælk. Den populære "mini pille" og Depo-Provera skud er dine muligheder under denne metode.
  • Overvej at bruge en spiral (spiral). Der er i øjeblikket to typer af IUDs ud på markedet-Mirena og Paragard. Mirena virker ved at frigive hormonet gestagen i livmoderslimhinden. Paragard på den anden side er ikke-hormonale og gør brug af kobber som et præventionsmiddel element.
  • Overvej naturlige præventionsmetoder. Naturlige præventionsmetoder kræver mere disciplin fra kvinden og hendes partner til at sikre dens succes. Tag for eksempel Fertilitet Awareness eller Rhythm Method, hvor du holder styr på observerbare ændringer og tegn på frugtbarhed, og derefter foretage et diagram baseret på det, så vil du være opmærksom på dine mest frugtbare og ufrugtbare dage. Du behøver kun at konsultere diagrammet for at vide, hvornår du kan og ikke kan være intim med din partner. Hvis du vælger denne metode, skal du sørge du og din partner er begge engageret i det, da det også indebærer en masse afholdenhed. Det er derfor, disciplin er nøglen til dens succes. Amning i sig selv, er også en naturlig form for prævention. Medicinske kilder, herunder WHO (World Health Organization), taler om laktationen amenorré-hvor en kvindes krop naturligt forhindrer hende i at blive gravid igen snart efter fødslen. Denne naturlige prævention bliver mere potent, når kvinden udelukkende ammer sit barn, og har ikke haft hendes cyklus endnu.
  • Overveje permanent prævention. Hvis du beslutter ikke at få børn længere efter din sidste, du måske ønsker at overveje sterilisation. Æggelederne ligations for kvinderne, og vasectomies for mænd. Pas dog, fordi det kræver en kirurgisk procedure, der er meget irreversibel. Du og din partner skal forpligte sig til det, når du gensidigt beslutte ikke at have nogen flere børn. Den kirurgiske procedure gøres til du ikke ville påvirke din amning.


En kvinde, der altid har forberedt er en praktisk og klog kvinde

En kvinde, der altid har forberedt er en praktisk og klog kvinde. For at undgå uønskede og uplanlagte graviditeter, der kan være en byrde eller tage sit præg på dig som mor, give dig selv og gøre dig bekendt med prævention muligheder til din rådighed. Tænk over det omhyggeligt og vælge en metode, der virker bedst for dig.

Hurtigt tip: Altid konsultere din læge eller OB før endelig beslutning om en fødsel kontrol metode.

Hvordan vælger prævention, mens du ammer. Overvej ikke-hormonel prævention.
Hvordan vælger prævention, mens du ammer. Overvej ikke-hormonel prævention.

Advarsler:

    Når det besluttes at gå på en hormon-infunderes præventionsform

  • Når det besluttes at gå på en hormon-infunderes præventionsform, er det ikke anbefales at bruge hormonet østrogen. Østrogen kan påvirke kvaliteten og udbuddet af moderens mælk.
  • Problemet med naturlige metoder som Fertility Awareness eller Rhythm Method er, at kvinder med uregelmæssig cyklus ikke kan stole på dem helt, da deres cykler er så uforudsigelig. De har brug for en mere idiotsikker form for prævention. Kvinder mere tilbøjelige til at bruge denne metode er dem med strengt regelmæssige, forudsigelige cykler.
  • Vær forsigtig, når du bruger IUD ved amning, da der har været sjældne tilfælde, hvor IUD løsnet på grund af sammentrækninger af livmoderen. Check først med din OB, hvis denne metode er 100% sikkert for dig at bruge.