E2y

Køber og bruger et akvarium vandpumpe: akvarium forsyninger

Lær om akvarium filtrering og hvordan du vælger den bedste pumpe for dine fisk

Nogen ønsker at gå til en svømmetur i en dam af stillestående, sludgy vand? Nej? Hvorfor så ville vi forvente, at vores fisk at være lykkelig i en tank med dårlig vandcirkulation? Ligesom sin fætter luftpumpen, vil en vandpumpe med til at skabe et sundt miljø for dine fisk.

Køber og bruger et akvarium vandpumpe: akvarium forsyninger. Fylde akvarium og dræning det så godt.
Køber og bruger et akvarium vandpumpe: akvarium forsyninger. Fylde akvarium og dræning det så godt.

Læs med og find ud af hvordan du kan købe og bruge et akvarium pumpe (vandpumpe), herunder valg akvarium forsyninger. Vær sikker på at se i slutningen af ​​artiklen, hvor vi vil forklare alle vigtige flow og hovedhøjde.

 1. Fylde akvarium og dræning det så godt. Akvarier jævne skal tømmes og fyldes op igen. Hvilken bedre måde at gøre dette end at bruge et akvarium pumpe?
 2. Akvarium filtrering. Måske den mest grundlæggende brug af disse akvarium pumper er at enten bevæge vand i filtrering system, eller til at flytte vandet tilbage til tanken efter filtrering er opstået. Filteret setup i dit akvarium, sammen med den nødvendige flow og hovedhøjde, fastlægge, vil den slags vandpumpe du køber.
  • Akvarium vandpumper kan enten være undervandsfartøj i tanken (som med powerheads) eller ydersiden af ​​tanken i form af en in-line vandpumpe. Undervandsfartøjer støjer mindre og er typisk nemmere at sætte op. Men in-line vandpumper er i stand til at generere mere kraftfuld pumpe end undervandsfartøjer, og vil heller ikke varme op omgivende vand som de undersøiske pumper desværre kan (en klar fordel af at være uden for vand). For tryk filtreringssystemer, skal du bruge en in-line.
  • For en våd / tør filter system, vil dit akvarium vandpumpe sættes op til at flytte vandet fra dit filter tilbage i større volumen af ​​tanken. Du kan enten bruge et undervandsfartøj vandpumpe eller en in-line frit flow vandpumpe. Igen, ikke in-line pumpe ikke risikoen for opvarmning af vandet, og kan endda opnå en bedre strømningshastighed. Men du bliver nødt til at rulle ærmerne op og være forberedt på nogle installation sjov.
 3. Protein forplove. I en særskilt artikel, beskrev vi, hvordan luftpumper kan bruges til at drive en protein skummer. Akvarium vandpumper kan tjene samme formål, men med større gusto. Turbo og Venturi protein forplove både stole på en vandpumpe.
 4. Gøre sunde strømninger. Det er vigtigt i enhver akvarium at undgå døde lommer af træg eller ingen bevægelse. I sådanne steder, hvor vand stagnerer, vil alger opbygge. Tænk på en sump. Akvarium vandpumper er ofte bruges til at skabe strøm og vand bevægelse i dit akvarium.

  Evnen til at bevæge vand i akvarier er vokset ganske sofistikeret i årenes løb. Vandpumper kan bruges til at drive bølge beslutningstagere, der kan simulere havstrømme indenfor dit akvarium. Især hvis du har en reef akvarium, denne funktion er en afgørende investering koraller og saltvand hvirvelløse dyr afhænger denne form for vandbevægelse for at brødføde og for at slippe af affald.

Lær om akvarium filtrering og hvordan du vælger den bedste pumpe for dine fisk. Gøre sunde strømninger.
Lær om akvarium filtrering og hvordan du vælger den bedste pumpe for dine fisk. Gøre sunde strømninger.

Som med andre akvarie pumper, kan du købe en vandpumpe fra dyrehandlere og online. Hvis du lige er begyndt som en akvarist, så prøv at besøge en lokal dyrehandel, hvor personalet kan hjælpe dig med at navigere de mange muligheder og få mening ud af de funktioner og specifikationer for vandpumper. Når du køber dit akvarium vandpumpe, overveje følgende retningslinjer.

 • Flow. Strømningshastighed er mængden af ​​vand pumpen vil bevæge sig i en time (målt i liter i timen, eller GPH). Vandet i dit akvarium skal vendes rundt regnet fire gange hver time, hvis din tank rummer ti gallon, for eksempel, så ville du nødt til at købe et akvarium pumpe stand til at opretholde et flow på 40 gallon i timen.
 • Hovedhøjde. Hovedhøjde er den lodrette afstand fra pumpen til den højeste destination pumpet vand. Når du har fundet ud af, hvilken type vandpumpe, der vil arbejde med din filtrering system, vil hovedhøjde og flow rate afgøre, hvorvidt en af ​​disse akvariet pumper vil fungere korrekt i dit akvarium.
 • Men når de køber et akvarium vandpumpe, er det altid bedst at fejle på den stærke side. Når du har købt din akvariets vandpumpe, kan du justere flowhastigheden i én retning: ned. At fortsætte med at bruge det foregående eksempel, at købe et akvarium pumpe med en 40 GPH strømningshastighed på dit hovedhøjde vil ikke være i stand til at kompensere for VVS faktorer, der kan nedsætte strømningshastigheden for en pumpe. I stedet for at købe akvariet pumpe, der netop opfylder dine flow-og hovedhøjde behov, købe en, der overgår kravene.