E2y

Sådan at avle svin

Domesticerede svin er blevet avlet i mange år ved hjælp af flere forskellige metoder. Hver metode har sine fordele såvel som dens ulemper. Disse metoder er hånd-parring, pen-parring, græs-parring, kunstig befrugtning (AI) og embryo transplantation. Alle disse metoder kan anvendes, når en gylt, en ung kvindelig gris, er mindst 10 måneder gamle, eller på en so, en ældre kvindelig gris, og skal være i brunst før nogen af ​​disse metoder har den ønskede virkning af afkom. Hangrise eller orner er modne på 8 til 12 måneder gamle, og kan anvendes i alle de metoder samt.

Trin 1

Hånd-parring grise opstår, når den ene so eller gylt er parret eller opdrættes til én orne. Fordelene ved denne metode af avlssvin er, at det giver opdrætteren mulighed for at vælge, hvilke svin opdrættet og eliminerer enhver social konkurrence. Denne metode giver også mulighed masser af tid, før ornen er at avle den næste soen eller forgyldte, som er vigtig for ornens fertilitet. Ulempen ved denne metode af avlssvin, er, at det kræver en hel del af personens tid og kræfter.

Trin 2

Pen-parring grise opstår, når flere søer bringes til ornens pen til at blive parret. Fordelene ved denne metode af avlssvin er, at det ikke kræver så meget tid fra person, der håndterer situationen, som andre metoder gør, og ofte gange søerne mere stimuleret ved at blive flyttet til ornens pennen end det modsatte. Ulempen ved pen-parring grise er, at det ikke er den mest effektive udnyttelse af ornen som søer kan opdrættes efter at de har udtænkt, og der er en større chance for tab af graviditeten på grund af "social konkurrence."

Trin 3

Pasture-parring grise er lige som navnet antager, det er, når svin, både søer og orner, får lov til at strejfe frit i græs situationer og lade naturen tage over. Dette er den mindst kontrollerede metode avlssvin og er ikke den mest udbredte, især i mindre operationer.

Trin 4

Sådan at avle svin. Trin 1.
Sådan at avle svin. Trin 1.

Kunstig befrugtning (AI) opstår, når soen eller forgyldte er avlet med sæd opsamlet fra en orne. Ornen er ikke involveret i parring på nogen anden måde end donere hans sæd. Handleren eller opdrætter af grisene bliver nødt til at være opmærksomme på de teknikker relateret til at udføre AI på en gylt eller so. Denne metode er en af ​​de mest kontrollerede metoder til rådighed. Den eneste ukontrolleret skridt i denne metode er datoen for forgyldte eller sår kommer i brunst. Fordele andre end kontrol omfatter opdrætteren har mulighed for at opgradere deres besætning uden faktisk at købe en orne. Ulempen ville være de omkostninger, der kan være forbundet, og at opdrætteren bliver nødt til at lære teknikken der kræves for at opnå denne metode.

Trin 5

Embryo transplantation opstår, når soen eller gylt har en levedygtig embryo transplanteret ind i sin livmoder. Teknikken til denne metode forudsætter opdrætteren til at være vidende i embryo transplantation, men heldigvis det kan gøres uden kirurgi.

Trin 2. Trin 3.
Trin 2. Trin 3.