E2y

Sådan at fodre din ged

Geder har brug for mad

Geder har brug for mad, ligesom alle andre dyr, for at overleve. Hvad at fodre den, dog. Hvordan gør du det? Her er hvordan man fodre din ged:

  • Den kost. Da geder er drøvtyggere (have fire maver), de har brug for en kost højt i fiber. Dette hjælper bakterier i maven fordøje deres mad ordentligt. Geder tendens til at spise mere fra buske og træer snarere end på græs, men vil tage en bid af næsten alt. De er også specielt glad for bark. Deres kost består også af mineraler, hø, korn, en græsgang frø mix (bestående af en speciel kombination af frø) og madrester. Til gengæld skal de undgå giftige planter, papir, cigaretter, og aldrig give dem hund eller kat mad. De har også nyde rosiner, skiver brød og majs chips, men ikke give dem en masse, de kan bruges som godbidder.
  • Fodring af din ged. Geder er let nok at fodre. Vælge et stærkt, robust og immobil feeder for dem at bruge. Det skal være således, så det ikke knækker, mens dyrene foder. Gør stationer for dine geder til foder i individuelt. Dette hjælper dig med at holde styr på hver enkelt ged fødeindtagelse. Du kan endda træne dem til at gå til deres stationer. Den ene ting, du ønsker at undgå er den ged tilsmudsning maden eller feeder så sørg for at de ikke kan komme ind i det så godt. Bare placere maden i feeder og lede geder i. Sørg for at dine geder ikke spiser for hurtigt eller andet, de kan blive kvalt på deres fødevarer. Du kan lægge noget tungt på midten, således at geder er nødt til at spise omkring det, men altid være parat til at hoppe i og redde din ged fra kvælning til døden. Dens fodring tidsplan vil virkelig afhænge af, hvad geden gør i løbet af dagen. For eksempel, generelt geder, der anvendes til malkning er nødt til at spise mere end dem, der ikke.
  • Andre vigtige påmindelser. Geder vil spise dine blomster og træer så vær forsigtig, når du forlader dem ellers kan du sige farvel til din dans på roser. Hvis du hører din ged "nysen" ikke blive forskrækket, da de kun bruge det som deres naturlige advarsel for eventuelle tegn på fare. Unge geder, i mellemtiden, nyse, fordi de er legesyge, så du skal lære at skelne. Hvis du ønsker at flytte din ged, er du nødt til at trække dem. Skubbe dem får du ingen vegne. På trods af at en af ​​de hyggeligste dyr omkring, bør du undgå at petting en ged på toppen af ​​hovedet, især hvis den ikke kender dig godt nok. De kan lide at blive ridset under armene og på brystet. Sørg også for, deres husly er stærk og robust, hvilket giver dem rigelig beskyttelse fra omgivelserne.


Fodring af din ged korrekt

Sådan at fodre din ged. Andre vigtige påmindelser.
Sådan at fodre din ged. Andre vigtige påmindelser.

Fodring af din ged korrekt, kan ikke virke som meget af en udfordring, men det faktisk virkelig er. Du skal overvåge, hvad de spiser, hver gang de lever af. Pas på dine geder godt nok, og de skal blive stærk og sund.