E2y

Sådan at fodre dit kæledyr mus

Vilde mus har en række fødevarer til deres rådighed og tilbringer deres liv at samle det op og indtage store mængder mad. Denne praksis er ikke muligt for bur indenlandske mus og bør som sådan opfylder deres ernæringsmæssige behov være et anliggende for mus ejere. Det er ikke en hård ting at gøre, men bør ske med omtanke og omhu.

Trin 1

Valg af en base. Hver dag skal du fodre din mus et fad eller bunke af fødevarer. Dette bør ske med en base type fødevarer. Der er tre muligheder for en sund base mad, der er et godt sted at starte med god ernæring.

 • Rotte / mus lab blok-En mulighed for at fodre dit kæledyr mus er at give dem lab blokke. Dette er en brunlig grå presset blok, der er videnskabeligt formuleret til at opfylde alle dine musens ernæringsmæssige behov. Nogle mus ejere anbefale denne mad type, fordi det hele smager det samme og en mus kan ikke udvælge deres favorit dele. På den anden side mangler sorten fødevarer, og det er let for os at forestille musen blive kede sig. Denne mad kan også blandes med en af ​​de andre muligheder for en sort, der omfatter disse alle i én, garanteret at være ernæringsmæssige muligheder.
 • Færdigpakkede miks-Hvis du går ind i en dyrehandel, kan du som regel finde en række færdigpakkede blandede fødevarer. Nogle gange kan du finde en blanding, der er mærket til rotter og mus. Andre gange vil du ønsker at vælge en ud af hamster eller gerbil sort. Du ønsker at kigge efter en blanding med en masse forskellige fødevarer i det. Du ønsker ikke at være fuld af solsikkefrø eller nødder, men et par er okay. Du ønsker heller ikke et ton af farvestrålende presset nuggets. Disse fødevarer er fulde af farvestof og normalt blot lavet af presset majs eller majsmel. Du ønsker også at sikre, at det ser friske og velsmagende!
 • Lav din egen mix-Du kan også lave din egen mix fra en række elementer, der kan opnås ved helsekostforretning, købmand, gård leverandør, og dyrehandel. Du vil have en blanding, der indeholder nogle frø. En blandet fuglefrø, der ikke har mange solsikkekerner er en god mulighed, samt hirse (især gul hirse, der har mindre fedt derefter hvid) og budgie frø. Man kan også tilføje en blanding af havre, majs og andre kornsorter. Du vil også ønsker at tilføje en lille mængde tør hunde-og kattefoder (mindre kattefoder end hundemad, fordi det indeholder en større mængde af fedt).

Din base fødevarer kan ændre sig fra tid til anden efter tid og hvad der er tilgængeligt. Du bør altid fodre denne mad en gang om dagen (to gange for større grupper af mus). Hvis der er næsten en hel skål ved næste fodring tid, undgå topping det ud, så dine mus ikke bliver også betyder. Sørg for, at den er fuld af mad og ikke bare skaller selv. Hvis dine mus bruger deres skål for en potte, er det en god idé at flytte den til et højere niveau eller at dumpe fødevarer på jorden.

Trin 2

Yderligere ting at fodre din mus. En mus har brug for en komplet kost med fødevarer fra alle fødevaregrupper (selvom det ikke stole på mejeriprodukter og kødprodukter i samme omfang, som vi gør). For at opnå dette og tilbyde den bedste ernæring muligt for din mus, er det en god idé at tilbyde lidt ekstra hver dag.

 • Frugt og grøntsager. Du bør vaske og skræl frugt og grøntsager og tilbyde små mængder til din mus. Husk, at han eller hun er meget lille og har kun brug for et stykke eller to dimensioneret til hans hænder.
 • Andre vegetabilske materialer. Du kan samle frisk græs, mælkebøtter, og endda vokse spirer til dit kæledyr mus. Disse kan gøre for en nice sort, selvom de bør tilbydes i små mængder.
 • Yoghurt og creme fraiche. Du kan tilbyde din mus små mængder af unflavored yoghurt eller creme fraiche for at opfylde deres mejeri behov på en ernæringsmæssig måde.
 • Tørt hø bør tilbydes med jævne mellemrum. Dette er ikke kun en god ting at gnaske på, men musen vil have det sjovt at flytte den rundt, begrave det, og selv nesting med det.

Friske varer bør fjernes den følgende dag og aldrig lov til at rådne eller skimmel. Det er ikke sikkert at fodre råd eller mugne mad til din mus.

Trin 3

Sådan at fodre dit kæledyr mus. Yderligere ting at fodre din mus.
Sådan at fodre dit kæledyr mus. Yderligere ting at fodre din mus.

Madrester. Du kan også tilbyde dine mus sidesten varer fra dine egne måltider. Alle fødevarer, som du gør tilbuddet skal ikke være stegt eller stærkt krydret. Gode ​​valg omfatter:

 • Magert kød, som er grundigt kogt, herunder fisk, kylling og kalkun.
 • Grød eller andre kogte havre. Sørg for at du ikke fodre dem grød med sukker fordi sukker ikke er godt for dem.
 • Kartofler, der er blevet kogt, mosede, eller kogt med meget få krydderier. Pommes frites, tater tots, og kartoffelchips bør ikke falde ind under denne kategori.
 • Pasta og ris, enten kogte eller rå er en god mulighed.
 • Sidesten veggies kan også gives.

Disse fødevarer bør kun tilbydes et par gange om ugen og bør aldrig være et flertal af musen kost.

Trin 4

Godbidder. Med alle de fødevarer muligheder, du har for at give din mus, kan det virke som om der ikke er behov for godbidder. Mens dette er sandt, er det stadig sjovt at give dem til din mus. Du kan give behandler når du er uden for buret, og du kan også binde dem rundt i buret, tvinger musen til at klatre for at få dem.

 • Store-købte muligheder omfatter yoghurt dråber, frø pinde og blokke, hund kiks, hund foderpille, og tygge pinde.
 • Du kan også lave dine egne godbidder. Tørret brød er en enkel løsning, eller du kan kigge i at gøre og bagning muse godbidder. Flere opskrifter er tilgængelige på internettet.
 • Levende melorme kan også gives. Mange mus kan lide dem. De bør være den mindre sort for let at spise. Du bør også rydde eventuelle levnet orme umiddelbart efter at have afsonet at sikre, at du ikke ender med dem såre dine mus. Arbejdede i en lille skål eller uden for buret er også en mulighed.

Trin 5

Tygge muligheder. Mus er dyr, hvis tænder aldrig holde op med at vokse. De formodes at gnave, så deres tænder bo den rigtige størrelse samt sund. Der er et par forskellige muligheder for at give din mus de ting eller fødevarer, som han eller hun har brug for sunde tænder.

 • Flavored skoven. Der er en række flavored skov til rådighed på dyrehandel. Disse er forholdsvis billig og nem at finde. Du kan holde en i din mus hjem, så han eller hun kan tygge på det, når det bliver nødvendigt.
 • Nødder i deres skaller. Shells er gode tygge muligheder, så at give nødder i skaller er en god idé. Giv ikke din mus et ton af dem (de er højt indhold af fedt), men en møtrik hist og her er god. Valnødder og agern er to gode muligheder.
 • Hundekiks er ofte hårdt nok, at de hjælper med denne proces.
 • Andre hårde fødevarer kan være god, såsom kogt pasta og ris, tørrede brød, og musen behandler lavet til at være hård.

Disse behøver ikke at have hver dag, eller endda hver uge, men bør gives mindst en gang om måneden for at sikre, at deres tænder har det godt.

Trin 6

Fødevarer, du bør ikke give din mus. Det er rigtigt, at skadedyret mus er kendt for at spise alle slags fødevarer og endda til at nyde sukkerholdige godbidder og snacks. Men ikke alle ting er sunde for mus. Nogle kan medføre fedme, hvilket i betydelig grad mindsker levetiden for en mus. Stadig andre fødevarer forårsage fordøjelsesproblemer spørgsmål, diarré, og endog døden. Her er en liste over fødevarer til at se ud med og undgå:

Andre vegetabilske materialer. Yoghurt og creme fraiche.
Andre vegetabilske materialer. Yoghurt og creme fraiche.

 • Citrusfrugter.
 • Chokolade.
 • Sukkerarter.
 • Ekstremt fede fødevarer såsom kartoffelchips.
 • Uvaskede frugter og grøntsager.
 • Sodavand, såsom sodavand.
 • Ost og mælk.
 • Jordnøddesmør (eller andre former for nøddesmør).
 • Fødevarer plukket udendørs i en plet, der har gødning eller anvendte pesticider.

Nogle fødevarer har ikke de samme bivirkninger som de ovenfor anførte, men bør begrænses, fordi de ikke er så sundt for din mus som andre muligheder. Disse ting kan nævnes:

 • Peanuts. Det er fint, hvis din mad er peanuts i det, men det er ikke en god idé at tilbyde dem som en godbid.
 • Hvede.
 • Corn.
 • Solsikkefrø. Igen et par er fint, men ikke giver en masse og ikke vælge en fødevare mix, der har en masse af dem i det.


Fodring et kæledyr mus er ofte sjovt at gøre og byder på en masse af sort. Du kan bruge tid til at komme til at kende dit kæledyr mus og for ham eller hende at lære dig at kende. Det behøver ikke at være en hård ting at gøre, og kan ofte afhænge af, hvad der er til rådighed i huset på det tidspunkt!