E2y

Sådan at forstå hest drægtighed og foling

Avlsheste er ikke en let opgave

Avlsheste er ikke en let opgave. Du er nødt til at forstå alle aspekter af hestens handlinger. Du bør også have en idé om, hvordan man opdrætte dem. Dette omfatter forståelse hest drægtighed og foling. Husk, at som en hest opdrætter, skal du være opmærksom på den proces, der er involveret i drægtighedsperioden. At have en bred viden på dette område vil hjælpe dig hæve og opdrætte sunde føl.

Følgende er nogle af de ting, du bør vide om hest drægtighed og foling:

  • Kend drægtighedsperioden af ​​heste. Drægtighedsperioden for heste normalt tager 11-12 måneder eller cirka 340 dage. Hvis du ønsker at kende den nøjagtige forfaldsdato for din hoppe, kan du forsøge at beregne det. Gør dette ved at trække 25 dage fra den første dag, du avlet din hoppe. Andre faktorer kan påvirke foling af en mare. Dette omfatter vejr, hoppens alder og avl historie.
  • Studér tegn på foling. Hvis hoppens mave er begyndt at pege på sit laveste område, så er det et tegn på, at hun er ved at føde. Udvidelsen af ​​vulva kan også være et tegn på, at hoppen er ved at føde. Du bør også se på falder ned af din hoppens hofte og hale muskler, fordi det er også et tegn. Udvidelse af venerne omkring hendes mave signalerer, at hoppen er ved at føde. Hvis du har fundet de fleste af disse symptomer, bør du forvente føllet at blive født inden for et par dage.
  • Vide, hvordan du forbereder din hoppens stall. Husk, at det område, hvor hoppen skal føde er en meget vigtig overvejelse. Dette vil sikre, at hoppen ikke vil erhverve eventuelle infektioner under foling. Du bør forberede fødslen stall mindst en uge før forfaldsdagen. For at gøre dette, skal du desinficere stalden. Du bør også sørge for, at strøelse ville gøre hoppen komfortable. Brug sugerør for at forhindre irritation. De sugerør vil også forhindre kvælning af din hoppe.
  • Kend hvis føllet er i den rigtige position. Du bør forstå den rette position af føllet. Dette vil hjælpe dig med at afgøre, om hoppen føder ordentligt. Kontroller, om de første ting, du vil se, er to forreste hove. Du bør også være i stand til at se en næse gemt mellem klovene. Hvis dette er hvad du har set, så føllet er i den rigtige position. Husk, at hoppen normalt hviler to gange under fødslen. Hvis du har fundet nogen bevægelse i mere end ti minutter, og træk derefter føl med den næste sammentrækning forsigtigt. Sørg for, at du vil stoppe, når sammentrækning ophører. Du vil vide, hvis hoppen ikke føder korrekt, hvis føllet præsenterer kun én fod. Hvis mere end to fødder er til stede, så er det også et tegn på, at du skal ringe til dyrlægen.
  • Forstå, at det normalt tager 30 minutter. Hvis hoppen er at have en hård tid at skubbe, skal du ringe til en dyrlæge. Hvis leverancen tager mere end 35 minutter til slut, så er det også det rigtige tidspunkt at ringe til dyrlægen. Du kan også hjælpe hoppen ved at trække føllet. Sørg for at trække føllet ved at snuppe de forreste ben mod hælene på hoppen.

Sådan at forstå hest drægtighed og foling. Kend drægtighedsperioden af ​​heste.
Sådan at forstå hest drægtighed og foling. Kend drægtighedsperioden af ​​heste.

Disse ting vil hjælpe dig med at forstå hest drægtighed og foling. Efter fødslen, så sørg for at give den nyfødte føl og hoppen nogle personlige oplysninger tid sammen.