E2y

Sådan at fortælle, hvis dit barn har et alkoholproblem

Få dit hoved ud af busken og være opmærksomme

Plager mange forældre er spørgsmålet om teen drikke. Vi ved alle, at drikkeri er ulovligt, men vi ved også, at teenagere gør det hele tiden. Der er altid skrupelløse butiksejere, der vil sælge til mindreårige, og som forældre, er vi nødt til at være på vagt for tegn på, at vores barn drikker.

Sommetider tegnene er indlysende:

Sådan at fortælle, hvis dit barn har et alkoholproblem. Dit barn kommer hjem beruset, ikke bare én gang, men flere gange.
Sådan at fortælle, hvis dit barn har et alkoholproblem. Dit barn kommer hjem beruset, ikke bare én gang, men flere gange.

 1. Dit barn kommer hjem beruset, ikke bare én gang, men flere gange.
 2. Dit barn kommer hjem med røde øjne og lugt af gamle alkohol. Dette giver væk mange børn, fordi de ikke klar over, hvordan alkohol lugt tendens til at sive ud af porerne den næste dag.
 3. Du overhører dit barn og venner taler om at få beruset og hvor fedt det er.
 4. Dette kan også være fanget på e-mail, sms'er og sites som MySpace. Altid gør stikprøvekontrol på disse, selvom du er positivt, at dit barn ikke gør det.
 5. Du observere, at dit barns venner se eller lugt af alkohol. Hvis de gør det, er det en god satsning din lille kæreste er også.
 6. Du bemærker, at dine spiritusflasker synes at være at få tomme hurtigere, end du ville forvente. Det er en god idé at markere dine flasker.

De subtile tegn er sværere at få øje på. Mange børn i dag er meget dygtige til at skjule de ting om sig selv, at de ikke ønsker du at vide.

Så vær opmærksom på følgende:

 1. Sleepovers. Dit barn tilbringer natten væk fra hjemmet ofte, men sjældent eller aldrig indbyder nogen til at bo på
  dit hus. Når tilbringe natten med venner, hun altid kommer hjem midt sent på eftermiddagen og gøre undskyldninger konsekvent om, hvorfor hun ikke kan komme hjem tidligere på dagen.
 2. Mangel på tilsyn. Du ved, at den forælder, hvor dit barn opholder sig ikke vil være hjemme i mindst nogle af aftenen.
 3. Dit barn er mindre meddelsom med dig. Dette er en naturlig del af teenage årene, men nogle gange er det ud over hvad du ville forvente.
 4. Tone af kommunikationen. Du får vage svar eller defensiveness når du spørge om, hvad han gjorde, mens væk.
 5. Forsøg på at maskere tegn på at drikke. Dit barn pludselig synes at være tyggegummi oftere som han kommer hjem fra en vens hus. Måske dit barn bærer parfume eller cologne når de skal hjem.
 6. Vær opmærksom på dit instinkt. Hvis du føler tingene er ikke helt rigtigt, de sandsynligvis ikke.

Vigtigst benægter ikke, at det er muligt for dit barn at have et alkoholproblem. Hvis hun gør, jo tidligere du gribe ind, jo mere sandsynligt du kan forhindre alvorlige konsekvenser for dit barn.

Få dit hoved ud af busken og være opmærksomme. Dit barn kommer hjem med røde øjne og lugt af gamle alkohol.
Få dit hoved ud af busken og være opmærksomme. Dit barn kommer hjem med røde øjne og lugt af gamle alkohol.

Pat Montgomery

Vært for forældre Rule! Radio Vis hver torsdag 2-3 pm EST på www.radiosandysprings.com .