E2y

Sådan at fortælle om din kanin er gravid

Når de er omkring fem måneder gamle

Når de er omkring fem måneder gamle, er hunkaniner, der også er kendt som gør, allerede seksuelt modnet. I denne fase af deres liv, er chancerne for hem at blive gravid efter at placere dem med hankaniner meget høj. Hvis du er en ny opdrætter, kan du spekulerer på, hvis din doe er blevet gravid. For at hjælpe dig med at afgøre, om dette er tilfældet, kan du læse følgende tips nedenfor om, hvordan at fortælle om din kanin er gravid.

Sådan at fortælle om din kanin er gravid. Hvor længe har det været siden parring?
Sådan at fortælle om din kanin er gravid. Hvor længe har det været siden parring?

  • Er hun bygge rede? Dette betragtes som en grundlæggende skilt, der angiver graviditeten på din doe. Reden vil tjene som det sted, hvor hun vil lægge sine kits. Nogle gange, når du opretter en rede, vil en doe trække pels ud af hendes krop som foring. Men du behøver ikke være bange. Dette er normalt, når de er gravide. Stadig, det er ikke den sikreste måde at afgøre, om din doe er virkelig gravid, da der er ikke der viser denne form for adfærd, når der foretages falsk graviditet.
  • Hvor længe har det været siden parring? Gør beregningerne. Hvornår har parring af din doe med en anden kanin finde sted? Processen med svangerskabet finder normalt sted inden for 28 til 32 dage fra den handling parring til fødsel af kits. Hvis og når der har været 40 dage allerede efter parring, mest sandsynligt, din doe er ikke gravid overhovedet.
  • Er hun har humørsvingninger? Observere og overvåge din kaninens humørsvingninger og se om hun hendes temperament hurtigt varierer fra tid til anden. For eksempel, hvis hun er normalt venlige og glade, når du kommer i kontakt med hende, men pludselig bliver gal og vred, næste gang du rører hende kan du overveje dette et tegn på at din doe er gravid. Du kan også betragte et tegn på graviditet enhver mærkelig adfærd, som du ser hende gøre som konstant tygge og grave.
  • Er hendes mave bliver større? Du kan også afgøre, om din doe er gravid ved at røre hendes mave. Men det er tilrådeligt, at du kun prøve denne metode, når du har haft rigelig erfaring med omsorg for kaniner. Hvis og når du gør det, føler for små klumper som store kugler. Overflødigt at sige, du skal være forsigtig i at gøre dette, fordi du kan skade babyer båret af din doe.
  • Har du prøvet at besøge dyrlægen? Hvis du stadig er usikker på, om din kanin er gravid, kan du prøve at besøge dyrlægen og få din kanin røntgenfotograferet. Dette vil give dig konkrete resultater om, hvorvidt din doe bærer babyer.


Ved at tage sig af kaniner

Ved at tage sig af kaniner, skal du være tålmodig. Tilbring tid nok i at sikre, at de tegn på graviditet kan anerkendes. I løbet af denne periode, ville din doe brug for al den omsorg og opmærksomhed hun kunne få fra dig, så hun kan levere babyer held især hvis du er en opdrætter. Så meget som muligt, så prøv at give din doe med et miljø, der er fri for stress.