E2y

Sådan at inkubere og udklække hønseæg

Engang, når folk ønskede deres hønseæg at udklække de ville sørge for, at hønen lør andre steder, men på æggene. Moderne tider byde disse dage farvel da der nu mekanismer kaldes kuvøser, der finder sted på høne-møde. Der er flere modeller og mærker af kuvøser i dag. Valg af den rigtige inkubator ville afhænge af den mængde æg, du ønsker udklækket. Rækkevidden varierer fra en inkubator, der kan håndtere tre æg, mens nogle rumme hundrede æg. Kontroller nedenstående vejledning til, hvordan du inkubere og udklække dine egne hønseæg succes.

Sådan at inkubere og udklække hønseæg. Forbered de nødvendige materialer.
Sådan at inkubere og udklække hønseæg. Forbered de nødvendige materialer.

  • Forbered de nødvendige materialer. Du får brug for frugtbare hønseæg, inkubatoren, en varmelampe, et bur eller æske til at huse dine nyfødte kyllinger og chick-feed. Samle nogle scratch papir, aviser eller spåner at fylde gulvet i buret, og også en lille tallerken eller skål for vandet i kyllinger.
  • Læs brugsanvisningen for inkubatoren grundigt. Ikke alle kuvøser har identiske funktioner. Det er vigtigt at kontrollere, om din kuvøse har en manuel eller automatisk temperaturindstilling. Den rigtige temperatur er afgørende for succes klækningshastigheden.
  • Test inkubatoren. Inkubatoren skal stå åben i to dage for at se, om betingelserne inde er ideelle. Intet er perfekt, ikke engang kuvøser. Det er bedst at lade et termometer inde til at kontrollere, om den indstilling, du har lagt den på matcher temperatur termometer. Temperaturen bør være omkring 99 grader Fahrenheit. Hvis disse standarder passere, så er du af sted til det næste trin.
  • Forsigtigt placere hønseæg inde i inkubatoren. Hvad du skal gøre, afhænger af inkubatoren du har valgt. Hvis det er automatisk, vil inkubatoren vende æggene inde hver tre timer, således at varmen selv fordelt. Dette øger chancerne for udklækning og sænker sandsynligheden for misdannede kyllinger. Hvis du vælger en inkubator, der ikke har denne automatiske funktion at vende æggene over, så er du nødt til at gøre det selv tre gange om dagen. Placer markeringerne på ægget, så du ikke bliver forvirrede om, hvor de skal henvende ægget over. Holde låget lukket så meget som muligt.
  • Hold øje med æggene dagligt, men især over den 19. dag og frem. På den 19. dag indtil den 24. er omtrent den tid, de er grund til udrugning. Slip af æg, der er revnede eller rådne på én gang, fordi æggene skal inkuberes i et hygiejnisk miljø.
  • Tidspunktet for klækning. Når tiden kommer, og du kan se ægget begynder at klække, at holde et vågent vagt. Denne proces kan tage op til 24 timer nogle gange. Så snart chick er ud af sin skal helt, lad det blive inde i et par minutter. Tag derefter kylling væk og ind i sit nye hjem med varmelampe, vand og fødevarer inde.


Det spekulerer i livet er vidne til med hver fødsel af en kylling

Det spekulerer i livet er vidne til med hver fødsel af en kylling. Så sørg for, at den interne tilstand af inkubatoren altid er indstillet korrekt. For lidt fugt eller overophedning æggene vil påvirke chancerne for æg klækning.