E2y

Sådan at lytte effektivt

Kommunikation er grundlaget for enhver relation

Kommunikation er grundlaget for enhver relation. Der er aspekter involveret, såsom fælles interesser og følelser. Dog kan disse findes selv uden opbygge relationer. Når kommunikationen er initieret, folk begynder at forholde sig til hinanden, det første skridt i at udvikle relationer. Kommunikation er to-vejs, hvilket betyder, at du ikke bare udtrykke dig, men at du også lytte til andre. Mens du lytter er lige så vigtig som udtryk, er det også de mere oversete halvdel. Med svagheder i dette, kan du aldrig forholde sig til andre mennesker. Du kan være i stand til at formulere dine ideer, men det kan aldrig synke i til andre.

Det er vigtigt at lære at lytte effektivt

Sådan at lytte effektivt. Må ikke være i en travlt med at sige, hvad du synes om andres ord.
Sådan at lytte effektivt. Må ikke være i en travlt med at sige, hvad du synes om andres ord.

Det er vigtigt at lære at lytte effektivt. Det er gennem dette, at du absorbere, hvad andre har i tankerne. Det er gennem dette, at du forstå en anden persons følelser, indsigter og hele hans situation. Dette har indflydelse på, hvordan du behandler andre mennesker om, hvordan du udtrykker dig også. Hvis du ikke tager smerter i at lytte til andre, intenst, du har tendens til at være ufølsom over for dem. Ufølsomme mennesker er de værste kommunikatører. Hvis du er ufølsomme, behøver du ikke ligeglad med, hvad andre vil føle sig om, hvad du siger. Derfor, i stedet for at bygge relationer, kan ikke lytter effektivt brænde dem. At lære at lytte effektivt, kan de følgende trin skal gøres.

  1. Må ikke være i en travlt med at sige, hvad du synes om andres ord være tålmodige i at lytte. Giv tid til højttaleren for at færdig med at tale om, hvad han ønsker at sige. Hvis du Butt, beslaglæggelse af pauser for eksempel, kan du forstyrrer hans Tankegang, og han kan ikke være i stand til at artikulere godt hans idéer i stedet.
  2. Sæt dig ned og har en behagelig ro. Undgå at blive distraheret af en kropsholdning, der tager dig opmærksomheden væk for ofte. Sid behageligt uden at krydse dine arme og ben. Dette vil udtrykke til en anden, du vilje til at lytte.
  3. Ryd op dit sind om eventuelle subjektive forestillinger eller fordomme. Må ikke umiddelbart bedømme en persons ord baseret på, hvad du ved om hans fortid. Faktisk tager det som sandhed først, før du rent faktisk kan finde ud af sin gyldighed senere. Ellers du lukker dit sind til, hvad han ønsker at sige. Det er ikke lytter på alle. Det er ikke nok, at du låne ham dine ører. Du skal åbne dit sind også.
  4. Vis opmuntrende gestus eller sige ord til at udtrykke, at du forstår, hvad der bliver sagt. Gør ikke noget, der vil vise din manglende interesse. I stedet nikke dit hoved i tilfælde, at du optages, hvad den anden siger. Du kan også bruge ord som 'Jeg ser', 'Jeg forstår ", eller bare" ja "eller" nej ".

Korrelerer med højttaleren

Korrelerer med højttaleren. Ved at reflektere tilbage til taleren, hvad han sagde, validere dig, hvad du har hørt. Der er tidspunkter, hvor du fejlagtigt fortolket hvad der er sagt, men ved at gentage det til højttaleren, kan han validere det. Udover, denne gestus viser, at du virkelig lytter.