E2y

Sådan at passe og fodre baby geder

Baby geder eller gedekid

Baby geder eller gedekid, kræver ekstra pleje og holde ligesom enhver baby, og deres ejer bør give det, hvis de ønsker at have et sundt, produktivt besætning. Disse unge geder skal råmælk, mælk, vand, hø, korn, sundhedspleje, husly, vaccinationer, klovbeskæring og tatoveringer. Efter en tidsplan er vigtig, når ejerne leverer disse behov. Kommende, nye og endda erfarne ejere kan finde følgende tidsplan nyttige, når hæve baby geder:

  1. Fra fødsel til dag 2, skal baby geder sygeplejerske fra deres mor, eller doe, for at få den afgørende råmælk. Råmælk er tilgængelig fra sygepleje doe når barnet er født, og være til rådighed for de følgende 24 timer, hvorefter mælk vil blive produceret af råen. Råmælk er fedtfattig og høj i kulhydrater, protein, næringsstoffer og antistoffer. I løbet af denne tid bør ejeren dyppe den nyfødtes navlestreng i 7% jod for at forebygge infektion. De nyfødte geder og deres mor skal også være forsynet med et krisecenter, der beskytter dem mod vejr og rovdyr. De vil forblive i ly indtil uge 2.
  2. Fra dag 2 til og med uge 1, vil børnene blive dehorned, vaccineret, og vil normalt begynde at spise korn med deres mor. Afhorning kan forekomme, så snart ejeren føler begyndelsen af ​​hornene, kaldet knopper, ved at gnide toppen af ​​barnets hoved. The kid vil modtage en vaccination med Probios løbet af denne tid også, at kickstarte sin fordøjelsessystemet. Probios tilføjer gavnlige bakterier til den unge geds vom, eller maven. I løbet af denne tid, vil barnet sandsynligvis begynde at spise korn, så ejeren bliver nødt til at øge mængden af ​​korn, der fødes til den ammende doe.
  3. I løbet af uge 2, vil ejeren meddele baby ged og dets mor med frit valg af hø og vand, og vil give dem mulighed for at flytte fra krisecentret til græs i løbet af dagen, sammen med resten af besætningen. Om aftenen er den knægt og sin mor tilbage til husly, som består af et indhegnet område med en del af den indeholder vægge og et tag. Fægtning denne læ beskytter geder fra dårligt vejr samt rovdyr. Bedding, der sædvanligvis hø eller spåner, bør indgå i det område af læ, hvor væg og tag er, og vil skal holdes rene og tørre.
  4. I løbet af uge 3, giver ejeren barnet sin første dosis på 12,5% Albon koncentreret opløsning oralt til forebyggelse af coccidiose. Denne forebyggende medicin er givet i løbet af 5 dage. Den første dag, er barnet givet 1 ml per 5 pounds legemsvægt, efterfulgt af en dosis på 1 ml per 10 pounds legemsvægt på dag 2 til 5. Også i løbet af denne uge, kan eventuelle bukke ikke holdes til avl blive kastreret. Ejeren bør fortsætte fodring korn og give frisk, rent hø og vand. De bør også stadig være tilladt at gå udenfor i dagtimerne og bringes tilbage til internatet natten.
  5. Uge 4 er en af de travle uger for en ejer, fordi baby geder får en CD & T vaccination, få deres hove trimmes, og få ormekur. The kid vil modtage sin første dosis af CD & T, som er Clostridium perfringens type C & D plus Tetanus, givet til forebyggelse af overspisning og stivkrampe. Denne vaccination - en 2 ml injektion under huden - er givet i løbet af uge fire til baby geder, hvis mødre blev ikke vaccineret en måned før fødslen. Gederne vil fortsat blive fodret, vandes, og flyttede ud på græs om dagen og husly natten.
  6. I løbet af uge 6, giver ejeren børnene deres andet dosis af CD & T vaccination, en anden 2 ml injektion under huden. Undersøge eventuelle bukke tidligere kastreret for tegn på kastration nødlidende, såsom testikler viser. Re-kastreret hvis nødvendigt. Ejeren skal fortsætte fodring, vanding, og skaffe husly som i den foregående uge.
  7. Uge 8 er det tid til at adskille doe børn fra ukastrerede sorteper børn, samt ændre deres føde rutine. Foder bør stige til 3 kopper om dagen, pr ged. Hø skal fodres to gange om dagen i løbet af vinteren og en gang om dagen i løbet af sommeren. Ormekur baby geder finder sted i løbet af denne tid sammen med trimning deres hove, hvis de får lang. Tatovering skulle opstå nu også, hvis ejeren ønsker det. Som i de foregående uger, vil ejeren fortsat yde græs og vand frie valg og husly natten løbet af denne uge.
  8. I løbet af uge 9, give barnet ged anden dosis på 12,5% Albon Koncentration Solution og hver 6 uger derefter. Børnene skulle nu være på den samme tidsplan som hele ged besætning, med undtagelse af at flytte dem til husly natten, hvis hele besætningen ikke flyttes.

  Sådan at passe og fodre baby geder. Fra fødsel til dag 2.
  Sådan at passe og fodre baby geder. Fra fødsel til dag 2.

  Ejere, der følger denne tidsplan skal have sunde baby geder, som vil vokse op til at være raske voksne.