E2y

Sådan at passe og fodre marsvin

Marsvin gøre fremragende familiens kæledyr, især for yngre børn, som måske ikke føler sig trygge med mere sarte dyr, såsom mus, ørkenrotter eller hamstere. Et marsvin er langt mere robuste og mindre tilbøjelige til at bide. Afhængig af racen, kan der være nogle kaste spørgsmål, men marsvin kan lide at soignere sig og bekymrer sig om deres udseende. Samlet, marsvin give mange års kammeratskab med relativt lidt vedligeholdelse kræves af ejere. En marsvin kan stå alene i den lejlighedsvis overnatning tur, eller bordede på en lokal dyrlæge kontor. Men der er nogle ting, som marsvin ejere behøver at vide om pleje og fodring.

  1. Marsvin er strengt vegetarisk, og deres vigtigste kilde til mad, mens i fangenskab er komprimeret pellets af lucerne og andre ingredienser. Marsvin har tendens til at være mærke loyale, så bør nye ejere gøre alt for at bruge de samme piller den dyrehandel eller tidligere forudsat ejer. De bedste pellets til marsvin er beriget med C-vitamin, et vigtigt vitamin ikke syntetiseres af selve dyret. Hvis pillerne ikke er befæstet, så en yderligere kilde (dråber, vitaminpiller, osv.) skal leveres. Et par dråber af opløselige vitaminer i vand flaske burde være nok.
  2. Hvis der sker ændringer i den grundlæggende pellet kost blive nødvendig, er det bedre at starte langsomt ud. Fortsæt med at bruge de originale piller for et par dage, og derefter tilføje en lille mængde af de nye piller ind i blandingen. I løbet af nogle få uger, øge procentdelen af ​​de nye pellets, indtil afbryderen er fuldført. Supplere pellets med masser af timothy græs hø, som kan opbevares mod siden af ​​buret i en trådkurv sælges i dyrehandlere.
  3. Marsvin elsker friske grøntsager og frugter, så holder en frisk forsyning på hånden. Du skal muligvis eksperimentere med forskellige fødevarer for at se, hvad netop din gris nyder mest. Nogle marsvin som persille, mens andre foretrækker friske baby gulerødder (kogte) eller skiver af æble. Undgå frugt og grøntsager, der ødelægger hurtigt, ligesom bananer. Tænk mørk og grøn, når det kommer til blade salat. Den lettere icebergsalat er ikke meget nærende og kan forårsage gas.
  4. Treats for marsvin omfatter nødder, frø og jordnøddesmør. Kig efter færdigpakkede godbidder formuleret specielt til små dyr på din lokale dyrehandel. Igen kan der være en trial and error periode som din marsvin forsøger hver ny behandler. Treat sticks skal tages ud af buret for at undgå overeating. Marsvin vil fortsætte med at spise, så længe fødevarer er tilgængelige, selv til det punkt gorging selv.
  5. Marsvin normalt værdsætter salt hjul og tygge pinde. Et marsvin er fortænder fortsætte med at vokse, så han eller hun har brug for et middel til at holde dem skåret ned. Der kan være nok salt i piller for at bevare sundheden, men den ekstra salt på et salt hjul vil ikke gøre ondt. En marsvin kan have brug for at få fortænderne klippet professionelt sammen med sine tånegle.
  6. Undgå fedtet flis når du vælger en strøelse. Den billigste sengeudstyr er normalt lavet af standard fyrretræer, som kan være meget fedtet og støvede. Et bedre valg ville være strøelse lavet af Aspen fyr, som har en tendens til at være tørrere, mindre fedtet og mere lugt absorberende. Mange ejere og dyrehandlere foretrækker at bruge papirmasse strøelse i stedet for træ. Materialet er blødere på marsvin krop, absorberer mere fugt end træflis og holder længere mellem skift.
  7. Må ikke være foruroliget, hvis din marsvin begynder at spise sine egne fækalier. Dette er en normal adfærd. Da marsvin er sande vegetarer, kan deres organer ikke producere bestemte vitaminer og enzymer essentielle for protein vækst. Nogle af deres mørkere fækalier indeholder disse næringsstoffer, så marsvin vil rutinemæssigt indtage dem.
  8. Marsvin er mestre i at skjule deres sande medicinske tilstande, så observere dem omhyggeligt. Kontroller vand og fødevarer niveauer for at se, om dit kæledyr stadig spise og drikke en sund mængde af fødevarer. En mangel på ekskrementer kan angives forstoppelse. Liquidy eller dårligt dannede efterladenskaber kunne tyde diarré, som er en alvorlig komplikation hos marsvin. Få ham eller hende til en dyrlæge hurtigt. Marsvin er også tilbøjelige til luftvejsinfektioner, så aldrig holde deres bure nær drafty områder. Nysen eller en glaseret udseende omkring næse og øjne kan indikere en alvorlig respiratorisk tilstand.

Sådan at passe og fodre marsvin. Marsvin er strengt vegetarisk.
Sådan at passe og fodre marsvin. Marsvin er strengt vegetarisk.