E2y

Sådan at træne en blind hund til at administrere trapper

En hund kan gradvist vende blinde på grund af alder eller sygdom, og navigere sin vej rundt ikke længere kan opnås med sin sædvanlige metode. Ved at træne din blinde hund for at finde sine væk op og ned ad trapper, kan du give tilbage til ham et minimum af den frihed, han engang nød.

Her er de skridt til at træne en blind hund til at administrere trapper.

Sådan at træne en blind hund til at administrere trapper. Placer en baby gate på alle dine trapper indtil din hund har lært at kravle dem.
Sådan at træne en blind hund til at administrere trapper. Placer en baby gate på alle dine trapper indtil din hund har lært at kravle dem.

  • Placer en baby gate på alle dine trapper indtil din hund har lært at kravle dem. Trapper kan være farligt at en omvandrende blind hund. Kun ved at gå i korte skridt og nærmer dem omhyggeligt, vil han være i stand til at måle deres afstand. Du kan indstille ikke-glidende måtter på toppen og bunden af ​​trappen, så din hund vil have en nasal cue på deres placering.
  • Find en praksis sæt af trin. Kig efter trapper med kun en eller to trin. Dette vil minimere skaden hunden kan opretholde skulle han smutte, mens gennemkører det. Se også efter lavvandede skridt, der vil mindske chancerne for at falde ned.
  • Lokke hunden til bunden af trinnene. Giv ham masser af opmuntring på dette punkt. Husk: din hund er allerede deprimeret, når hans engang velkendte verden har vendt mørke og mærkeligt.
  • Lad ham pote det første skridt. Dette vil lade ham måle højde, som han bliver nødt til at klatre og give ham et nyt perspektiv i retning af en gammel miljø. Du kan opmuntre ham ved at placere en godbid på trappen og derefter ledende næsen mod det.
  • Stil en anden godbid på andet trin. Dette bør være det sidste trin af den praksis trapper, og det eneste, stoppe din hund fra stigende er frygten for skader. Hvis din hund er tilbageholdende med at klatre, placere godbid nær hans næse derefter tilføje successive godbidder længere og længere væk. Fortsæt lokke hunden med blide ord, så belønne ham med ros, hvis han monterer trappen. Undgå at tvinge hunden til at klatre, da dette kun vil understrege ham yderligere. Gentag denne øvelse et par gange hver dag, indtil din hund får hænge af det.
  • Øv ham gå ned ad trappen. Efter at han overvinder trappen, placere en godbid på den nederste trin, og lad ham lugte det. Gentag dette, indtil han er i stand til at gå ned ad trappen.
  • Øve sig på højere og højere trin. Brug godbidder og ros som incitamenter. Igen, hvis hunden er tøvende, genstart på den næste dag, eller gå tilbage til at øve sig på kortere trapper. Hold øje med ham, så du kan fange ham, når han glider.
  • Undgå at løfte din hund, når han kan klare trapperne selv. Din hund bliver nødt til at hævde sin tillid i mastering ad trappen og lære, at han må afhænge af sig selv, når det kommer til trapper.


Masser af tålmodighed og masser af kærlighed vil overvinde et handicap som blindhed, og vil lade din hund strejfe gennem sit territorium gang mere med mindre frygt og usikkerhed. Dette vil holde ham aktiv og mindre stressede i tusmørke af hans år, og vil lade ham nyde din virksomhed mere.