E2y

Sådan at vise en teenager hvor meget du holder af

Beskæftiger sig med en teenager er som at gå på en stram reb-gøre en fejltrin og du vil finde dig selv falder ned. Det er fordi dette juvenil fase i et menneskes liv er så delikat og fyldt med så mange ændringer sker og tryk kappes om opmærksomhed på én gang. Som en kærlig forælder eller indflydelsesrig person i en teenagers liv, der har tålmodighed til at forstå hende hele tiden kan synes umuligt. Men der viser, hvor meget du holder i sidste ende vil komme nemt og naturligt, hvis du oprigtigt arbejde på det en dag ad gangen. Her er nogle grundlæggende mål, du skal starte med.

  • Vær både omsorgsfulde forælder og hengiven ven. Det er vigtigt at vinde hendes tillid som en ven ved at opmuntre åben kommunikation. Fortæl hende, at du er åben for enhver form for diskussion, fra det helt jordnære til det intime og personlige. Lyt tålmodigt, forstå, hvad hun siger dig, og ikke afbryde mens hun taler. Giv råd, når hun beder om det. Del med hende dine tanker og følelser samt. Være en rollemodel af en forælder på samme tid, og ikke gør noget i strid med de værdier, du vil sælge for hende.
  • Gør kvaliteten tid til din teenager. De fleste teenagere vokse tættere sammen med deres venner og kammerater end med deres forældre, fordi de bruger mere tid med hinanden både i og uden for skolen. Det er kun naturligt, så du skal ikke tænke på det som at skulle konkurrere i at give den mest kærlighed og omsorg. I stedet fortsætte med at vise, hvor vigtigt din teenager er ved at gøre aktiviteter, der giver dig både obligations-og bare være sammen som shopping eller spise ude i weekenderne, ser en ny film eller blot hænge ud derhjemme. Hver gang i et stykke tid, gøre noget anderledes som hengive sig til en spa, prøve en ny sport eller spil, eller tage på en tilfældig out-of-town tur. Selv om det er simpelt, vil hun forstå, at du har lavet tid til hende.
  • Stræb efter at hjælpe hende bedre. Må ikke kritisere hårdt. Teenagere er følsomme over for negative kritik. Gør dem til at forstå, at dit mål er ikke at dømme og være skurken i deres liv, men at hjælpe dem være bedre personer og gøre op med ting, der kun vil skade dem. Du kan gøre dette ved at anerkende deres styrker og positive træk. Tilskynd dem til at fortsætte dem. Vælg dine ord med omtanke før vi taler med dem om de negativer og ting, de har brug for at fokusere og forbedre den.
  • Få at vide hendes venner. Ikke blot vil din teenager påskønne det, men du vil også få lindring når du kender den slags venner, at hun hænger ud med. Inviter dem over på dit hjem for nogle snacks, en homecooked måltid, eller en overnatning. Gør høflig samtale og bede dem om deres familier og interesser, men vide, hvornår det er at stoppe nysgerrige.
  • Giv hende nok frihed og uafhængighed til at finde sig selv. Teenagere er allergisk over for autoriteter, især dem, der pålægger dem hele tiden. De skal have plads til at udtrykke deres egne tanker, meninger, følelser og endda personlige stilarter. Opmuntre din teenager til at finde sin egen stemme og udvikle sin egen personlighed, om det er gennem akademikere, skrivning, kunst, sport og enhver anden form for bestræbelse hun ønsker at forfølge og hælde alle sine idéer, energi og kreativitet ind. Fortæl hende, at der er masser af muligheder før hende, og at du vil være stolt af hende uanset hvad.


Sådan at vise en teenager hvor meget du holder af. Vær både omsorgsfulde forælder og hengiven ven.
Sådan at vise en teenager hvor meget du holder af. Vær både omsorgsfulde forælder og hengiven ven.

Dette er en tid i en teenagers liv, når hun opdager sin egen identitet og begyndt at udvikle et sind sin egen. Hun har brug for nogen, der vil hele tiden give hende støtte og kærlighed gennem denne fase af hendes liv.