E2y

Sådan behandler Cushings sygdom hos hunde

Cushings sygdom er den overdrevne produktion af adrenal hormon, mere specielt, kortikosteroider. Det kan være en naturlig forekommende eller det kan være på grund af over administration af kortikosteroider såsom prednison.

Cushings sygdom er hyppige i mange husdyr

Cushings sygdom er hyppige i mange husdyr, især hunde. Det typisk rammer ældre hjørnetænder og forårsager forskellige former for uslebne symptomer. Bortset fra det, kan det også skabe potentielt risikable komplikationer.

Den gode nyhed er, Cushings sygdom hos hunde er helt håndterbare, og dens virkninger kan minimeres, hvis du opdager symptomerne tidligt og begynde at behandle det et tidligt stadium. Du kan med din hunds Cushings sygdom med et par enkle trin og med lidt hjælp fra din dyrlæge.

Sådan behandler Cushings sygdom hos hunde. Watch out for eventuelle symptomer.
Sådan behandler Cushings sygdom hos hunde. Watch out for eventuelle symptomer.

  • Watch out for eventuelle symptomer. Nogle af de mest typiske symptomer på Cushings sygdom sagging mave, kedeligt hår, dovenskab, langsom vækst af hår, og overdreven tørst og vandladning. Du er nødt til at være på vagt over disse symptomer, især hvis din hund er omkring 10 år gamle eller ældre. For dig at kende den komplette liste af symptomer, læs om Cushings sygdom. Dette vil hjælpe dig vide, hvad de skal holde øje med, for at du at opdage symptomerne på et tidligt tidspunkt.
  • Tag den til dyrlægen. Når du ser nogle symptomer på Cushings sygdom manifestere i din hund, bringe den til dyrlægen for at få det diagnosticeret. Ofte gange, disse symptomer er meget almindelige i andre sygdomme som godt. Det er vigtigt, at dyrlægen bekræfter, at det er Cushings sygdom for at give din hund den rette behandling.
  • Vurdere dine muligheder. Når din dyrlæge bekræfter, at det er Cushings sygdom han vil give dig forskellige muligheder for at behandle vores hund. Overvej alle dine muligheder og evaluere dem grundigt. Dyrlægen kan foreslå procedurer såsom kirurgi eller kan foreslå kontinuerlig medicin til behandling af sygdommen. Der er forskellige måder at behandle Cushings sygdom, er du nødt til at overveje den bedste for din hund.
  • Pick en behandling. Når du har evalueret alle dine muligheder, vælge en behandling, som du synes er bedst for din hund. Sørg for at følge alle medicin eller recepter til behandling for at arbejde. En del af din hunds behandling er din deltagelse i følge ordination og i at tage sig af din hund, mens det er under medicin.
  • Evaluer din hunds tilstand. Dette trin er meget vigtigt, fordi i tilfælde af den behandling, du vælger, ikke synes at være arbejder på din hund, så du er nødt til at bringe det tilbage til dyrlægen for en anden diagnose. Nogle justeringer kan være nødvendige, eller der kan være et behov for at ændre behandlingen, hvis den, du vælger ikke fungerer.


Cushings sygdom er en af ​​disse former for sygdomme, der skal behandles tidligt. Hvis ikke, vil det true din hunds immunsystem, hvilket gør den modtagelig over for mange former for infektioner. Hvis du ikke behandle denne sygdom, så din hund kan udvikle andre sygdomme såsom diabetes, hjertesvigt, blodpropper, forhøjet blodtryk og meget mere.

Det er grunden til, hvis du har en hund, der er omkring 10 år gamle eller ældre så er du nødt til at vide hvordan man kan helbrede Cushings sygdom at forlænge levetiden af ​​dit kæledyr.