E2y

Sådan behandler din leguan for mider


Mider er forholdsvis almindelige problemer for leguaner. Men at tage sig at slippe af med dem, er meget vigtigt, fordi der ikke gøres noget de parasitiske mider rent faktisk kan dræbe din leguan. Der er flere trin, der skal tages med henblik på at slippe af med de mider og ofte er det en kamp mellem din vilje og deres. Men hvis du arbejder på det, kan din leguan blive mide gratis!

Trin 1

Identifikation af problemet. Det er sandsynligt, at du læser dette, fordi du enten ved, du har et problem, eller tror du måske har et problem. Med, at det første skridt til at komme af mider at identificere dem som dit problem. Mider er meget små (de fleste kører mindre derefter en knappenål hoved). De vil kravle rundt din leguan og de foretrækker stramme varme steder som f.eks mellem hudfolder, tæerne, og omkring leguan s vent. De har også forårsage følgende problemer:

  • Overdreven skrabe
  • Kaste problemer
  • Strange leder eller beskadiget søger skalaer
  • Små fejl på eller omkring folderne i huden, øjenlågene og armhulerne.

Du kan også se mider i buret med leguan. De kan kravle på tværs af enhver grene eller dekoration og kan endda gemme sig i hjørnerne.

Trin 2

Begynd ved at fjerne alt fra buret (herunder iguana). Du vil få alt ud af buret. Kun flytte det til det område af behandlingen, eller du kan sprede mider i hele huset. Hvis du har en rejse bur eller andet midlertidigt hjem til din leguan, det er et godt sted at sætte din leguan for nu.

Trin 3

Sådan behandler din leguan for mider. Identifikation af problemet.
Sådan behandler din leguan for mider. Identifikation af problemet.

Behandl alle ikke-træ elementer i blegemiddel. Mix 1/2 kop blegemiddel med 1 gallon varmt vand. Soak alle ikke-træ poster for ti til femten minutter i denne løsning.

Trin 4

Behandl alle træ elementer med varme. Sæt alle træ elementer i ovnen på 350 grader og bages i to til tre timer.

Trin 5

Forkæl bur. Hvis du har et glas eller plastik bur så behandle det med 1/2 kop blegemiddel til 1 gallon varmt vand. Grundigt våd alle områder af buret og lad det sidde i 5-10 minutter, således at den kan dræbe alle mider.

Hvis dit bur er træ så det kan absorbere blegemiddel vand og forårsage luftvejsproblemer med din leguan. Stedet bruge 1/2 kop citronsaft og 1 spsk antibakteriel opvaskemiddel. Soak buret og lad det indstillet.

Trin 6

Forkæl din Iquana. Behandling en leguan er ikke altid let. Ofte er det farligt at behandle med kemikalier, fordi din leguan er følsomme. Også leguan typer af mide pesticider ofte ikke arbejde, fordi de er svagere end andre versioner (såsom dem for fugle). Den bedste løsning er at forsøge hjem retsmidler, og hvis det ikke virker, tage din leguan for at se dyrlægen.

  • Begynd ved at gnide babyolie eller mineralsk olie (babyolie er mineralolie med duft) over huden af leguan. Brug en vatpind til at få olien mellem tæerne og i hudfolder. Vær forsigtig omkring øjnene, mens oliering de områder, der har mider. Dette vil medføre, mider at kvæle.
  • Skyl olie ud med varmt vand og betadinopløsning (vandet skal være te farvet og omkring 80 grader). Hvis du kan få din leguan til at sidde i den løsning, det er bedst.
  • Spray din leguan med varmt vand til at skylle ham.
  • Afslut ved hjælp af en vatpind til DAB Betadine ind i folderne, mellem tæerne, omkring øjnene og vent, og i andre områder, hvor han eller hun har mider.

Fordi mider er grimme små væsener, og det tager kun en til at starte et helt nyt parti, er det bedst at gentage denne behandling dagligt i tre til fem dage. Hvis du ikke længere se mider, kan du stoppe med at gøre behandlingen dagligt og flytte til en gang om ugen i seks uger for at sikre, at alle de mider er væk.

Trin 7

Skyl det hele grundigt af. Bleach er en rigtig skidt for lungerne af din leguan, men er den bedste måde at dræbe mider. Med dette i tankerne skal du skylle buret og materialer, der vil gå tilbage ind i buret flere gange. Det er bedst hvis det sker tre eller fire gange for at sikre, at der ikke er mere blegemiddel i elementerne.

Begynd ved at fjerne alt fra buret (herunder iguana). Behandl alle ikke-træ elementer i blegemiddel.
Begynd ved at fjerne alt fra buret (herunder iguana). Behandl alle ikke-træ elementer i blegemiddel.

Behandling af buret bør være en gang om ugen i seks uger, og derefter kigge efter tegn på mider efter det. Altid holde et vågent øje med disse modbydelige små røvhuller, fordi fange dem tidligt kan betyde redde din leguan, der får svage fra parasitten.

Trin 8

Saml leguan bur. Sæt alt tilbage til normal. Sørg for at dine varmelamper og trædepuder er på plads, og at du er fodring en sund kost. Din leguan bliver brug for masser af gode næringsstoffer til at få sunde og komme sig helt og hurtigt.

Trin 9

Rengør eventuelle mellemrum, der holdt leguan eller Iguana poster. Du kan sprede mider til andre dele af dit hus. Normalt vil de dø ud ret hurtigt uden en god fødekilde, men det kan være en god måde for din leguan at få mider tilbage. Sørg for at rense det område, og eventuelle midlertidige bure du brugte med blegemiddel vand løsning til at dræbe eventuelle mider, der undslap til disse steder.


Behandling mider på din leguan er ikke nogen sjov, men det er vigtigt at gøre det så snart du identificere et problem. Mider kan forårsage sygdom, infektion, svaghed og død. Det er også vigtigt, at du passe på ikke at sætte farlige kemikalier ind med din leguan. Nogle anbefale at sætte loppe halsbånd, loppepulver og andre kemikalier i buret. Dette kan være effektiv til at dræbe mider, men det er potentielt farlige for din leguan. Hold det sikkert og slippe af med de mider så hurtigt som du kan samtidig holde din leguan sundt!