E2y

Sådan beskytter koi fra rovdyr

Koi er fremragende fisk til at holde som kæledyr

Koi er fremragende fisk til at holde som kæledyr, især hvis du har en stor dam til at holde dem. Koi har også meget lange levetider. Nogle kan endda leve i århundreder, med den rette pleje og ernæring. Desværre, mens Koi er rart for kæledyr og endda som en forretning, hvis du er en opdrætter, en masse vilde dyr betragter dem som føde. Derfor bliver du nødt til at beskytte din koi karper fra rovdyr med alle nødvendige midler.

Sådan beskytter koi fra rovdyr. Design din dam med beskyttelse i tankerne.
Sådan beskytter koi fra rovdyr. Design din dam med beskyttelse i tankerne.

  • Design din dam med beskyttelse i tankerne. Den første ting du skal gøre, er at sikre, at din dam ikke er let tilgængeligt for små rovdyr, såsom katte, vaskebjørne og lignende. Disse dyr kan let afvente deres bytte på afsatser og lavvandede områder af dammen. På grund af dette, vil du nødt til at udforme din dam sådan, at det ikke er overfladisk, og at der er en stejl skråning ved kanterne. Skråningerne af din dam bør også være glat, så det vil ikke blive let for små rovdyr at få fodfæste og få fat i en af ​​dine fisk.
  • Giv dem et skjulested. Bortset fra at designe med stejle og glatte skråninger, designe dammen, således at koi kan have et gemmested hvis de fornemmer rovdyr. Koi kan nemt fornemme mennesker og andre dyr uden for vandet. Hvis de fornemmer fare, vil de skjule. Du kan købe strukturer, der kaldes en Koi Kastle og placere disse i bunden af ​​din dam. Dette vil give dine fisk tilstrækkelig beskyttelse i tilfælde af, at rovfuglene razzia i dammen.
  • Place lokkefugle. Predators let jage når der ingen fare ca. Plant falske rovdyr i din dam, såsom en gummi slange eller alligator. Disse kan hjælpe afværge katte, vaskebjørne og lignende. Du kan også tilføje et falsk hejre, der kan afskrække andre fugle. Rovfugle kan være territoriale, og vil ikke jage på steder, hvor andre rovdyr er fodring.
    Du kan også plante et falsk koi nær kanten af ​​dammen, som kan hjælpe advare dit rigtige koi hvis det bliver angrebet af en fugl eller et andet rovdyr.
  • Giv dække. Giv din dam nok dække fra en luftfoto ved at plante løv og træer. Du kan også tilføje åkander, for at give din koi et skjulested fra enhver rovfugle, der kan være på udkig efter mad fra oven.
  • Installer aktive forsvar. De ovenfor skitserede afskrækkelsesfaktorer er for det meste passive, men de kan ikke slå igen mod rovdyr. Som en ekstra grad af beskyttelse, kan du installere en bevægelsesaktiveret sprinkler, der vil sprøjte og drys vand, når den registrerer dyr i nærheden. Dette kan effektivt afskrække katte og vaskebjørne, som er utilbøjelig til vand. Du kan også hegn din koi dam med et elektrisk hegn. Dette vil give vordende være rovdyr et mildt elektrisk stød, som ikke nødvendigvis vil være fatalt, men ville være ubehagelig.
  • Tilføj netting. Endelig kan du installere netting på din dam. Du kan placere netting i løbet af natten, for ekstra beskyttelse. Dette vil ikke kun hjælpe med at beskytte mod rovdyr, men kan også hjælpe fange faldende blade i efteråret. Netting kan spare dig for en masse tid fra rengøring dammen.


Beskyttelse mod rovdyr er blot et middel til at tage sig godt af din koi karper. Hold dem sikkert og sundt, og de vil leve længe og vokse sig stor.