E2y

Sådan binde en hest før grooming

Mens de fleste heste nød at blive striglet

Mens de fleste heste nød bliver striglet, vil nogle af dem modstå processen og kampen mod deres groomers. Dette kan føre til personskade, så korrekt binde en hest før grooming er nødvendig for en sikker og hurtig procedure. Selv en rolig og blid hest kan forskrække under grooming, så det er bedre for dit dyr fastholdes samtidig bevare dem. Endelig vil binde ham med at holde ham fra at snuse rundt med nærliggende værktøjer eller blive distraheret under grooming.

Sådan binde en hest før grooming. Vælg et indlæg eller træ til at begrænse din hest.
Sådan binde en hest før grooming. Vælg et indlæg eller træ til at begrænse din hest.

  1. Vælg et indlæg eller træ til at begrænse din hest. En høj stråle i en lade eller en gren så højt som hendes manke vil forhindre rebet dinglende nær jorden, hvor det kan hage benene. Det skal også være solidt fastgjort, så det kan stå fast, hvis hesten kæmper, tjekke for termit angreb, rådner, eller utilstrækkelig forankring. Giv det flere hårde slæbebåde for at være sikker. Træer kan også give skygge på solrige dage, og vil gøre hesten mere behagelig.
  2. Bly hesten til rebet. Hold træktov i en løkke, og med fingrene. Undgå indpakning træktov rundt om hånden, som du kan få trukket hvis hesten pludselig kører. Forbliv rolig og stille, men på vagt over for pludselige bevægelser.
  3. Giv hesten løs nok til at kigge bag ham. Heste er let skræmt og kan spændt op, når de ikke kan se de ting bliver gjort for dem. Når de får lov til at se, hvad der foregår, vil de slappe mere af. Sørg for, at slæk er ikke for lang, men: en hest kan blive viklet ind i rebet, eller måske flygte og hage noget, mens flugt.
  4. Vis hesten grooming redskaber. Lad ham lugte rebet og andre emner. Han vil normalt miste interessen og lade dig fortsætte med opgaven ved hånden.
  5. Brug en crosstie eller Slipknot. Den crosstie metode vil anbringe de lavere og side ringe af en grime. Hvis rebet er bundet meget høj, er det også vanskeligt for hesten at bliver viklet. Det kan også hurtigt kan frigøres i tilfælde af hesten bliver skræmt, forhindrer ham i at blive viklet. Det er vigtigt, at knuden løsne når hesten bliver skræmt, ellers kan han gå i panik endnu mere og såre selv eller dem i nærheden. Hvis du bruger hurtig frigivelse hægter, tjek dem for tegn på rust, og erstatte dem før du fortsætter med grooming.
  6. Undgå at binde en hest ved tøjlen. Han kan skade hans mund, hvis han pludselig trækker tilbage.
  7. Arbejde i en stabil og blid måde. Dette vil slappe hesten og afholde ham fra sigtning.
  8. Hold den frie ende af rebet efter at binde den. Hvis hesten reagerer negativt på begrænse, slæbebåd knuden og løslade ham. Hvis han accepterer dine handlinger, kan du fortsætte med at soignere ham.
  9. Efterlad aldrig en bundet hest uden opsyn. En hest kan panik og skade sig selv, hvis han fornemmer at blive fanget og alene. Bringe en anden person med dig at gøre ærinder eller våge over ham, hvis du nødt til at forlade et øjeblik.

Binde en hest er en god sikkerhedsforanstaltning før grooming. Når du opretter dette ritual, vil en hest lære at acceptere det og snart en afslappende udrensning vil være en velkommen vane for jer begge.