E2y

Sådan fodre en baby fugl

Den bedste ting at gøre med en baby fugl er at give det til myndighederne for ordentlig pleje og håndtering. Baby fugle er meget delikat og en forkert kontakt kan føre til deres død. Men hvis du ikke har noget bedre løsning, så bedre passe godt på denne fugleunge. For nu, vil du være dens mor fugl. Holde det varmt ved at give det en rede-lignende bolig. Put masser af bløde og varme håndklæder på sin rede. Ud over at holde den varm, fodre baby fugl godt, også.

Fodring en baby fugl

Det er bedst hvis du kan finde en baby fugl formel lavet for sin alder. Bedre bede en dyrlæge for en anbefaling.

Her er hvordan du skal forberede formlen og fodre det til fugleunge:

  • Opvarme vandet. Fjerne vandet fra varmen før tilsætning af formlen til det.
  • Tilsæt formlen. Blandingen bør en sovs-lignende konsistens. En blanding, der er for tyk kan kun forårsage kvælning på baby fugl. En blanding, der er for vandig kan forårsage diarré.
  • Tjek temperaturen. Fugleunger spiser kun varm nok formel. De spiser ikke for koldt eller for varmt formel. Tjek temperaturen. Den bør være mindst 102oF og bør ikke overstige 108oF. Hvis et termometer ikke er tilgængelig, skal du kontrollere temperaturen med fingrene. Formlen skal føle sig godt tilpas for dig, fordi hvis ikke, vil det ikke være behageligt for den fugleunge, også.
  • Før fugleunge med en pipette eller en sprøjte. Vær opmærksom på, at sprøjten ikke bør omfatte nålen med det. Føderen skal placeres på venstre side af fugleunge mund og det skal gå hen over tungen. Hullet på der går direkte til fuglens mave. Der er to flere huller i fugleunge mund. Der er én, du kan finde bag tungen og der går til lungerne. En anden er på taget af fuglens mund, som går til bihulerne og øvre luftveje.

Hold ikke fugleunge når fodring medmindre det er nødvendigt

Sådan fodre en baby fugl. Før fugleunge med en pipette eller en sprøjte.
Sådan fodre en baby fugl. Før fugleunge med en pipette eller en sprøjte.

Hold ikke fugleunge når fodring medmindre det er nødvendigt. Du kan holde barnet, men være meget blid. Hjælp den til at åbne munden ved hjælp af din fingernegl. En tandstikker kan også benyttes til at åbne fuglens mund. Hold munden åben indtil fuglen har slugt maden. Med tiden vil det lære at åbne sin mund på egen hånd.

Giv fugleunge nogle dråber vand hver efter fodring

Giv fugleunge nogle dråber vand hver efter fodring. Men aldrig sprøjte vand på sin hals. Halsen skal være tom, før du fodre fuglen med mere mad eller vand.

Baby fugl formula alternativer

Hvis en baby fugl formel ikke er tilgængelig, kan du bruge fugl piller som et alternativ. Grind dem og tilføje nogle varmt vand til at danne en sovs-lignende konsistens. Du kan også blande to teskefulde af varmt vand med en teskefuld hvid Karo sirup.

Hold ikke fugleunge når fodring medmindre det er nødvendigt. Baby fugl formula alternativer.
Hold ikke fugleunge når fodring medmindre det er nødvendigt. Baby fugl formula alternativer.

En anden mulighed er at blande fire teskefulde af varmt vand med en teskefuld sukker. Disse alternativer er bedre end ingenting. Men du behøver ikke stoppe på udkig efter en baby fugl formel eller andet, vil fuglens overlevelse blive slankere.

Hvor meget bør fodres?

Baby fugle skal fodres mindst 10% af den samlede kropsvægt. Generelt, det er omkring tre mundfulde af fødevarer til baby fugle, der er yngre end en uge.

Baby fugle

Baby fugle, der er mindre end en uge gammel bør fodres mindst hver anden time. Nogle skal måske fodre hver 20 minutter. Du kan bremse på fodring af hver tre timer, når fuglen er allerede fem dage. Ni dage til 14 dage gamle baby fugle kan fodres hver fjerde time, mens de mere end to uger gamle kan tilføres mindst fire gange hver dag.

Hvis du ikke er sikker på hvor gammel baby fugl er, kan du beslutte baseret på dens udseende. De fleste fugle vil kun få deres fuzzy frakker efter deres første uge.


Hold barnet ren med en varm og blødt håndklæde efter hver fodring. Fodring tid kan være meget rodet for fuglen og bliver rodet kan forårsage sygdomme. Simpelthen aftørring snavs kan allerede rense barnet og holde det ud fra at få sygdomme.