E2y

Sådan fodre guldfisk

Så let som det ser ud, har brug for at tage sig af dit kæledyr guldfisk en masse forsigtighed. Ja, guldfisk er søde, med deres prangende farver og haler, men de er også følsomme.

Du bør købe en tank

Du bør købe en tank, der skulle være det bedste for dit kæledyr. Rektangulære tanke giver mulighed for mere plads til svømning vandret. Dit akvarium bør også være placeret væk fra vinduer, væk fra høje lyde og potentielle rovdyr. Tankene skal også placeres i et rum med stabil temperatur. De bør også være væk fra nysgerrige børn, der ville forsøge at fange dem.

Det tager kun de simpleste bakterier til at gøre din guldfisk syg

Det tager kun de simpleste bakterier til at gøre din guldfisk syg, og hvis de ikke behandles, dør de nemt, også. Forkert fodring din guldfisk med den forkerte fødevarer vil risikere dit kæledyrs liv. Selv en forkert mængde af fødevarer kan bringe dem i fare.

Sådan fodre guldfisk. Du bør købe en tank.
Sådan fodre guldfisk. Du bør købe en tank.

Så hvordan vi korrekt fodre vores guldfisk?

Først skal du nødt til at vide

Først skal du nødt til at vide, hvilken mad der er bedst egnet til din guldfisk. Guldfisk har et specifikt behov for proteiner, vitaminer og carbonhydrater. Du kan vælge, om du vil give dem flager eller pellets. Flakes er de mest populære, da de flyder i vand. Pellets har en tendens til at synke ned i tanken, som normalt forbliver urørt og i sidste ende rådne, hvilket gør dit akvarium bliver snavset nemt.

Guldfisk vil ikke vide også

Guldfisk vil ikke vide også, hvis det, de spiser den rigtige slags mad. Hvis de mener, hvad de ser, er værd at spise, vil de æde dem. Så er det dit ansvar at holde din guldfisk fra at spise den forkerte slags mad. At vælge den rigtige slags mad også hjælper med at producere sunde æg i gydeperioden (som du rent faktisk kan replikere ved at ændre tankens temperaturer). Fisk flager kan kombineres med bits af orme, andemad eller artemia.

For det andet, så sørg for, at før du fodrer din guldfisk, er dine hænder vaskes eller desinficeres. Dette vil sikre, at du ikke vil passere bakterier i vandet, hvor din guldfisk bebor.

For det tredje

For det tredje, skal du undgå at overfodre din guldfisk. En lille finger-fuld af fødevarer vil være tilstrækkeligt for deres daglige behov. Overspisning kan forårsage sygdomme til din guldfisk som kan endda føre til døden. En standard procedure også er at give kun den mængde af mad, som de kan forbruge i løbet af to minutter.

Det tager kun de simpleste bakterier til at gøre din guldfisk syg. Først skal du nødt til at vide.
Det tager kun de simpleste bakterier til at gøre din guldfisk syg. Først skal du nødt til at vide.

Du kan lejlighedsvis behandle din guldfisk for snacks som små mængder af bladgrøntsager eller levende foder. Sådanne fødevarer kan være salat eller spinat eller myggelarver. Dette er for at give en række af den mad, din guldfisk spiser på daglig basis. At give dem myggelarver kan være endnu gavnligt for dig, da du ikke ville have til at bekymre sig om myg i jeres hjem. Du kan også give dem saltlage rejer.

Fjerde, så sørg for at dit akvarium ikke vil være forurenet på grund af uspist mad. Dette er for at sikre, at din følsomme guldfisk ikke vil have nogen chance for at få syge på grund af de bakterier, der rådne mad kan bære. Kan man fjerne disse ved hjælp af et net.

At have en guldfisk

At have en guldfisk, eller enhver anden akvariefisk kræver ordentlig pleje, så de vil leve et langt liv eller endda yngler. Du er nødt til at udstyre dig selv med den rette viden til at blive en succesfuld guldfisk ejer, eller andet, du vil mærke konsekvenserne. Du vil finde din guldfisk døde, flyder på ryggen.