E2y

Sådan fodrer en senior hest

Senior heste har forskellige ernæringsmæssige behov i forhold til deres yngre kolleger. Sundhedsspørgsmål og de gamle heste evne til at tygge og fordøje mad er en bekymring, når din hest når hans senior år. For at hjælpe dig ud, her er nogle forslag til, hvordan man fodre en senior hest.

  • Feed en højtstående hest væk fra de andre heste. Fordi ældre heste ikke er så adræt og hurtig som før, de ofte tygge langsommere og har en tendens til at komme til skade, når der er et slagsmål i løbet af hestefoder. Hold ham væk fra de yngre og mere aggressive heste. Denne måde, han kan spise i sit eget tempo og få den rette mængde foder, han er berettiget til.
  • Har en senior hests tænder kontrolleres regelmæssigt. Korrekt tyggeri et problem som din hest når hans tusmørke år. En hests tænder kan komme slidt ned eller gå mangler. Fremskrivninger og spurs vises i nogle af de tilbageværende tænder. En dental check-up er vigtigt for en senior hest og bør gøres mindst en gang eller to gange om året. Dyrlægen kan indgive tænderne for at gøre dem mere jævn. Han kan også tage andre tandproblemer, at han kan finde.
  • Soak foderet i varmt vand. Hvis din senior hest har mistet de fleste af sine choppers, hjælpe ham fordøje sin mad ved opblødning det i varmt vand. Dette vil blødgøre foderet gør det lettere for din gamle hest til at spise og fordøje sit måltid.
  • Vælge det rigtige foder. En højtstående hests ernæringsmæssige behov er forskellige fra yngre heste. Den rette balance af protein, fedt og stivelse er meget vigtigt. Senior hest feeds er tilgængelige fra din lokale foder butik. Hvis du ikke er sikker på, hvilken mærke til at købe, skal du kontakte dyrlægen. Sørg for at følge de fodring anvisninger fra dyrlægen eller fundet på emballagen. Dit gamle hest kan stadig spise hø eller foder. Han burde fouragere på meget bud græs. Ellers kan din senior hesten ikke være i stand til at tygge græsset godt nok til at få alle de vigtige næringsstoffer ud af det. Høj kvalitet græs er nærende, men du måske stadig brug for supplerende foder til din senior hest især hvis han ikke kan holde sin normale vægt.
  • Giv de rigtige kosttilskud. Generelt bør senior hestefoder være nok til at opretholde de ernæringsmæssige krav din gamle hest. Men det er bedst at få rådgivning fra din dyrlæge. Hvis din gamle hest stadig spiser regelmæssig foder, er det nødvendigt at tilføje flere proteiner, fedtstoffer og mineraler, så han kan bevare hans gode helbred. Spørg dyrlægen Hvilken type af vitamin-og mineraltilskud han anbefaler. Naturlægemidler kosttilskud er undertiden gives til ældre heste, også. Hvis din senior hest har sundhedsspørgsmål, finde ud af hvad kosttilskud kan forbedre hans tilstand. For eksempel er glucosamin og chondroitin givet til senior heste, der har fælles problemer.
  • Tilføre frisk vand på alle tidspunkter. Heste, unge og gamle, har brug for vand for at leve et sundt liv. Sørg for, at vandet er altid frisk, ren og tilgængelige.


Sådan fodrer en senior hest. Feed en højtstående hest væk fra de andre heste.
Sådan fodrer en senior hest. Feed en højtstående hest væk fra de andre heste.

En højtstående hest kan være forbi sin prime, men dette er ingen grund til ikke at tage sig af sit helbred. Gamle heste har brug for den rette ernæring og pleje, som du og din hests dyrlæge kan give. Giv din gamle hest de rigtige fødevarer til hans alder og for staten af ​​hans tænder. Har ham ses af dyrlægen én eller to gange om året for en dental check-up. Din senior hest har givet dig de bedste år af hans liv. Tilbagebetale ham med den rette pleje, som han fortjener.