E2y

Sådan frø en ny akvarium med gavnlige bakterier

Gavnlige bakterier forhindrer ophobning af stærkt giftige ammoniak, som kommer fra affaldet udskilles ved fisk ved at fremme nedbrydning af affaldet. Seedning et nyt akvarium med gavnlige bakterier er derfor nødvendigt at holde dit kæledyr fisk sundt. Vandplanter er medvirkende i denne proces, da de også forbruge eller udlede næring fra fiskeaffald og give mere areal for de gavnlige bakterier til at vokse på.

Sådan frø en ny akvarium med gavnlige bakterier. Klar det nye akvarium til dyrkning vandplanter.
Sådan frø en ny akvarium med gavnlige bakterier. Klar det nye akvarium til dyrkning vandplanter.

1.. Klar det nye akvarium til dyrkning vandplanter.

Vandplanter har brug for ordentlig underlag og belysning. Et substrat er "jord", hvor de vandplanter vil rodfæste og få næringsstoffer. Disse kan være ært grus, akvarium grus eller sand. Tilberedte næringsrige substrater er også kommercielt tilgængelige og er nyttige til at kickstarte dyrkning af vandplanter. Ligesom almindelige planter, har brug for vandplanter lys til fotosyntesen. Da de fleste akvarier ligger indendørs ordentlig kunstig belysning skal oprettes. Dette er normalt kun lysstofrør installeret på toppen af ​​akvariet.

2.. Sætte i vandplanter.

Sætte i vandplanter. Boost bakterier befolkning.
Sætte i vandplanter. Boost bakterier befolkning.

Hurtigt voksende vandplanter ville gøre klogt i at fremskynde over-all proces såning din nye akvarium. Eksempler på sådanne typer af vandplanter er Java mos og Wisteria. De er let kan indhentes fra de fleste kæledyr fisk butikker. Fordi disse planter voksede i en tank, der allerede har en veletableret koloni af gavnlige bakterier, har du allerede et godt udgangspunkt population af bakterierne i din nye tank.

3.. Boost bakterier befolkning.

Bakterier lever af ammoniak og bryde det ned til mindre skadelige stoffer. Så den hurtigste måde at øge bakterier reproduktion er gradvist at tilføje små mængder af ren ammoniak ind i den nye tank. Put kun en spiseskefuld af ammoniak efter du har plantet vandplanter og straks teste for niveauet af ammoniak. Gør det samme næste dag, og hvis du finder det niveau af ammoniak til at være mindre så der angiver, at de akvatiske planter og bakterier trives og bruge op ammoniak. Gentag denne procedure, indtil det tidspunkt, at ammoniak niveauet når nul 12 til 24 timer efter, du lægger i ammoniak. Dette betyder en god mængde af gavnlige bakterier er allerede til stede og den nye tank er klar til at imødekomme akvariefisk. Vær opmærksom på, at du skal stoppe med at sætte ren ammoniak på dette punkt og vente i yderligere 24 timer til at passere inden du sætter i fisken.

Denne måde at såning af en ny tank med gavnlige bakterier kaldes tavs cykling. Det er så langt den hurtigste metode til at udarbejde en ny tank, da det kombinerer både virkningen af ​​vandplanter og de gavnlige bakterier.