E2y

Sådan holder du og din hest sikkert i regnvejr

Der er tidspunkter

Der er tidspunkter, hvor du rider rundt udenfor med din hest, når regnen siler uventet. Rain vil ikke være et problem for en vild hest, fordi dens instinkt vil fortælle det til at se for husly, hvor det kan lade regnen passere. Men for en tæmmet hest, der er blevet opdrættet og holdt i en ranch eller en lade som din, kan dette være et problem, fordi de ikke har de samme instinkter som deres vilde fætre. Hvis du pludselig bliver fanget i denne situation, er det bydende nødvendigt for dig at vide, hvordan du holder dig og din hest sikkert. Læs videre.

  • Find et sikkert sted. Når regnen begynder at hælde ud, se dig omkring og finde et sikkert og tørt sted stor nok til dig og din hest, hvor du venter på regnen at passere.
  • Forkæl din hest. Under stressende forhold som dette, kan din hest føler sig utilpas, fordi det ikke bliver brugt bliver våd inde i sin stald. Mens inde i et skur eller læ, slagtilfælde hestens ryg for at sikre, at det er sikkert. Nogle heste sorteper og spark, når stressede. Sørg for at du ikke er placeret i retning af hestens hove. Det nat sparke og såre dig.
  • Må ikke tøjle hesten. Tying det til et træ eller en post, mens du tager husly kan ikke være en god idé, fordi det kan føje til hestens ubehag. Det kan også komme til skade, når den gør pludselige bevægelser.
  • Overhold din hests bevægelser. Den måde hesten bevæger sig under denne situation vil fortælle dig, hvis det oplever noget ubehag eller smerte. Hvis det gør lyde og holder bevæger sig usikkert, er det et tegn for dig at distancere dig fra hesten for det kan kyle sin enorme krop på dig.
  • Find en højere jorden. Find en højere jorden, hvor du kan stå op under regnen for at forhindre dine støvler fra at blive våd. Hvis jorden er flad, kig rundt efter noget, man kan stå på. Sørg for, at den er tør, så du ikke glider og såre dig selv og alarm din hest.
  • Vent det ud. Vent regnen passere før overskriften hjem. Hvis du hovedet hjem, mens det stadig regner hesten kan blive bange, især hvis regnen er ledsaget af lyn og torden. Det kan bolt og du vil finde det svært at hamle op med hesten.


Når du har nået dit hus og laden

Sådan holder du og din hest sikkert i regnvejr. Find et sikkert sted.
Sådan holder du og din hest sikkert i regnvejr. Find et sikkert sted.

Når du har nået dit hus og laden, når regnen stopper, skal du fjerne sadlen, så den våde læder ikke vil suge ind i sin hud. Straks tørre hesten til at tørre sin krop. Kontroller hove for eventuelle sten, søm eller skarpe genstande, og fjern dem. Hvis det er muligt, har din hest striglet til grundigt at rense sin krop, manke og hove. Dæk hestens krop med et tæppe for at holde den varm. Som for dig, få dig ud af det våde tøj og skifte til tørt og varm dem. Du ønsker måske at tage et brusebad efter at komme hjem for at undgå at blive syg. Næste gang, når du planlægger at ride din hest, kontrollere vejret for at undgå at blive fanget i den samme situation igen.