E2y

Sådan holder vandmænd i et hjem akvarium

Jellyfish er nogle af de mest usædvanlige og interessante væsener, som du kan holde i et hjem akvarium. Vandmænd er slimede, med ingen rygrad, ingen øjne, ingen mave, og ingen hjerne. Dette er i modsætning til de mange sorter af fisk du kan holde i et akvarium. Holde vandmænd i et hjem akvarium kræver særlig behandling og en specielt designet miljø. For vandmænd at overleve og trives i fangenskab, skal du forstå deres behov og være forpligtet til at møde dem. Jellyfish kan være en udfordring at holde i fangenskab dette væsen gør ikke et godt valg for en nybegynder. Her er hvordan man holder vandmænd i et hjem akvarium:

Sådan holder vandmænd i et hjem akvarium. Forstå de miljømæssige behov en vandmand.
Sådan holder vandmænd i et hjem akvarium. Forstå de miljømæssige behov en vandmand.

  1. Forstå de miljømæssige behov en vandmand. Du kan ikke holde en vandmand i en standard firkantet akvarium er designet til at holde fisk. Jellyfish brug for en konstant vandstrøm, efterligne havets strømme. Hvis du nogensinde har set en vandmand i aktion, så du forstår, hvordan de bruger strøm til at holde sig oven vande. Dette vand kan imidlertid ikke cirkulere på en sådan måde, der resulterer i din vandmænd blive fanget i et hjørne eller værre, bliver suget ind i vandcirkulationssystemet. Mange, der holder vandmænd i et hjem akvarium gøre det i en cirkulær tank, kendt som en Kriesel, selvom der er sikkert andre tanke designmuligheder. Ligegyldigt hvilken slags beholder du vælger, vil du har brug for masser af stærkt lys, som vandmænd afhængige af.
  2. Lær om vandmænd arter. De fleste typer vandmænd lever i saltvand. Disse bør ikke vælges, medmindre du har stor erfaring holde saltvandsfisk. Der er et par sorter af ferskvand vandmænd, selvom de er ret sjældne og er ofte dyre. De mest populære typer er Månen vandmænd med en voksen størrelse på 12 inches i diameter, og Upside Down vandmænd, som kan vokse til at være 8 inches i diameter.
  3. Køb din vandmænd. Når du har dit akvarium oprettet og har valgt en art, skal du kontakte en velrenommeret forhandler af sjældne fiskearter. Du skal muligvis købe din vandmænd over internettet, fordi vandmænd er sjældent til salg. Men undgå at købe et sådant eksotiske arter fra no-name butikker, som kan være risikabelt. Evaluer dit budget, når de overvejer at købe en vandmand, fordi nogle arter kan være ganske dyrt.
  4. Feed vandmænd. Feed din vandmænd barn artemia i 1-2 dage gammel størrelse. De vil spise en masse af disse hver dag, hvis du planlægger at holde vandmænd i et hjem akvarium, kan det være værd at oprette en separat akvarium til avl artemia. Baby artemia kan findes i nogle dyrehandlere, men ikke sandsynligt i de store mængder, du får brug for.
  5. Undgå at få stukket. Vær meget forsigtig, når de lægger din hånd i tanken eller anden grund. En vandmand brod kan være meget smertefuldt.

Til tider kan holde vandmænd være en dyr hobby

Til tider kan holde vandmænd være en dyr hobby. Men disse væsner er så fascinerende, at mange mennesker finder det det værd. Når holde en vandmand i et hjem akvarium, er det bydende nødvendigt, at du har den rigtige akvarium sat op, snarere end at sætte din vandmænd i bare nogen akvariet.