E2y

Sådan identificeres kanin sygdomme

Kaniner kan opfylde en tidlig død lige så hurtigt som de yngler

Kaniner kan opfylde en tidlig død lige så hurtigt som de yngler. Hvordan det? Disse delikate og lodne væsener er meget modtagelige for sygdomme. Det er faktisk op til dig at ivrigt observere og handle øjeblikkeligt det øjeblik du opdager symptomerne på de følgende kanin sygdomme.

Sådan identificeres kanin sygdomme. Slim og udledning på næsen.
Sådan identificeres kanin sygdomme. Slim og udledning på næsen.

  • Slim og udledning på næsen. Dette kaldes "Snuffles." Du er korrekte i at gætte. Dette svarer til den almindelige forkølelse, og er stavet den måde i stedet for "snøften." Denne sygdom er forårsaget af bakterier kaldet Pasteurella multocida. Din kanin har de Snuffles hvis du observere hyppig nysen og væde på din kanin næse. Dette kan behandles, men du er nødt til at adskille de syge kanin fra resten af ​​racen. Apropos race, skal du ikke forsøge at tilbyde op dit kæledyr kanin til avl, når hun er syg med Snuffles eller nogen anden sygdom.
  • Slim, hoste, nysen, rindende øjne, og mangel på appetit. Dette kaldes Bordetella og svarer til Snuffles. Dette er en lungeinfektion, der angriber luftvejene af dit kæledyr kanin. Det er forårsaget af Staphylococcus aureus og Chlamydia spp. Antibiotika vil behandle sygdommen, men din kanin vil fortsat være en bærer af sygdommen.
  • Hyppig pooping ledsaget af blod i fæces Definitely diarré og dit kæledyr kanin kan fange nogen af disse dødbringende for milde former:. Enterotoxemia, Tyzzer sygdom, Coccidiose, Mucoid Enteritis, og Bunny diarré. Diarré hos kaniner skyldes udtømningen af ​​de gode bakterier i tarmen. Du er nødt til at søge behandling for din kanin inden for 24 timer eller du er sikker på at miste dit kæledyr til denne sygdom.
  • Rødme omkring øjenlågene og det hvide i øjnene, blodig næse, sløvhed, nul appetit og meget høje temperaturer på op til 106f. Dette er den frygtede Blødende Disease aka RVHD eller RHD. Dette er en virussygdom forårsaget af en agent kaldet Calicivirus. RVD kan dræbe en hel race eller besætning, kanin, når venstre ubehandlet. Det skal også bemærkes, at nogle af disse symptomer ikke åbenbar og kaniner drop dead ene efter den anden. Denne sygdom kan transporteres gennem insektbid, kanin bure, der er blevet beboet af syge kaniner, og forurenet kød. RVD kan overleve ekstreme varme og kolde temperaturer. Dette er ikke dødelig for mennesker.
  • Betændte kønsorganer. Bortset fra inflammation, vil du se tegn på hudsygdom ligner eksem på kønsdelene af kanin. Sygdommen kaldes Syfilis. Dette er som regel resultat af avl med en inficeret kanin. Du vil bemærke, at din kanin, som regel kraftig under avl, rent faktisk vil skye øvelsen. Du behøver ikke at bekymre sig om denne sygdom for meget, fordi det kan behandles med penicillin. Dog kan du nødt til at stoppe avl din kanin i et stykke tid.
  • Modstand af hunnen at fodre sin unge med mælk fra hendes patter. Dette er mere tilbøjelige til at falde ind under en sygdom kaldet "Mastitis." DOE har mælkekirtler er smittet, og mælken kommer ud hårdt og koaguleret som ost. Det er smertefuldt for hunnen, og det er derfor, hun modstår fodre hendes race. Du skal straks trække hende fra racen og indfører behandling i form af antibiotika for at forebygge, at sygdommen i at eskalere yderligere.


Som en kanin ejer

Som en kanin ejer, skal du gøre dit bedste for at holde dit kæledyr kanin sund. Forebyggelse er stadig den bedste form for bekæmpelse af kanin sygdomme, men du kan ikke altid forhindre din kanin fra fangst noget væmmeligt. Nu har du dog de oplysninger, du behøver at vide om kanin sygdomme. Når din kanin bliver syg, kan du få den nødvendige behandling straks.