E2y

Sådan identificeres limousinekvæg

Den Limousin kvægrace siges at have sin oprindelse i den franske region Limousin og Marche og har en rig historisk baggrund. Historien fortæller os, at denne race kan være lige så gammel som selve Europa. Grotte tegninger dating til 20.000 år siden er blevet fundet i Frankrig. Der blev denne specifikke kvægrace trukket på en måde meget lig hvad moderne limousinekvæg ser ud. På grund af deres popularitet og fascinerende historisk baggrund, identificere limousinekvæg er ikke en stor opgave længere. Her er nogle af de tips, der vil helt sikkert hjælpe dig med at vælge dem ud af kvæg crowd:

Sådan identificeres limousinekvæg. Overhold limousinekvæg for deres farve og generelle udseende.
Sådan identificeres limousinekvæg. Overhold limousinekvæg for deres farve og generelle udseende.

  • Overhold limousinekvæg for deres farve og generelle udseende. Disse kvæg siges at være gylden-brun til gylden-rød farve, hvis de er racerene. Dette er deres naturlige farve. Skulle du se en anderledes farvet én, såsom sort, så er der en stor sandsynlighed for, at det er blevet udviklet gennem krydsning med andre kvægracer. Bare husk, at deres farve er generelt lysere omkring øjne, næse og omkring deres mid sektion.
  • Vid, at nogle gange har de horn, nogle gange er de ikke. Normalt Limousin kvæget er blevet pollet, hvilket betyder, at de er blevet genetisk ændret, så for dem ikke at vokse horn. Men da de ikke er naturligt hornløse, kan du finde nogle Limousin tyre eller køer med horn.
  • Vær opmærksom på deres kropsmasse. Limousinekvæg er markedets foretrukne på grund af deres kød. Limousinekvæg er meget berømt for deres større slankere vægte, så en stor del af deres muskelmasse. Med så meget muskelmasse og en relativt lav fødselsvægt, blev limousinekvæg en ideel race for de fleste mennesker. Gennemsnitlige kvindelige Limousin køer vejer omkring 1400 kg, mens deres mandlige kolleger kan veje omkring et ton.
  • Vær opmærksom på deres krop struktur. Normalt Limousin kvæg krop struktur indebærer at være massiv i front, med en mellemstor midterste område med skuldrene og pukkel, og et stort hind. Med denne form for overordnet organ struktur, synes de at have en klemt look.
  • Vær opmærksom på deres frakker. Limousinekvæg tilpasse sig temperaturen i deres omgivelser. Om vinteren, når temperaturen falder til meget kolde niveauer deres frakker syntes at være tyk, kort og krøllet. På den anden side gør varmere temperatur som følge af sommersæsonen, deres frakker ser det modsatte, altså længe og slanke.
  • Vær opmærksom på deres adfærd. Limousinekvæg har været meget venlige med andre kvægrace. Dette kan have været et resultat på nogle træk, når producenterne har holdt dem, der viste positiv disposition og har frasorteret dem, der har fortsat med at være vanskeligt. Nu er de fleste producenter ser deres gruppe som overskueligt og nemt at arbejde med.


Moderne oksekød forbrugere er i mere magre udskæringer

Moderne oksekød forbrugere er i mere magre udskæringer, når de vælger deres oksekød. Dette er den nye standard, og Limousin kvægrace har mødt, hvis ikke overgået det. Deres race holder meget lover at ranchers bruger deres arvelig egenskab til at skabe hybrider, som indebærer Angus racen.