E2y

Sådan klikkertræning træne din hund

Der er mange forskellige måder at træne din hund

Der er mange forskellige måder at træne din hund. Klikkertræning er en sikker og effektiv metode, der bruger et lille værktøj, der gør en klikkende lyd, når der trykkes. Klikkeren er bedst brugt til at forstærke adfærd. Her er hvordan man klikkertræning træne din hund:

Sådan klikkertræning træne din hund. Forstå formålet med klikkeren.
Sådan klikkertræning træne din hund. Forstå formålet med klikkeren.

  1. Forstå formålet med klikkeren. Den klikkende lyd bruges som ros for hundens handlinger. Fordelen er, at i modsætning til at give ros, kan det være udfyldt mens hunden stadig gør handlingen. Det er vigtigt at klikke mens hunden gør handlingen, ikke efter at han er stoppet. Mange hunde kan lære at associere kliklyd med adfærden meget hurtigere end de kan lære at associere ros med handlingen. Ord kan udtrykke forskellige følelser, afhængigt af hvordan de bliver talt, men lyden af ​​klikket aldrig ændres.
  2. Begynd at bruge klikkeren under træning. Disse møder bør være kort, kun omkring 5 minutter hver. Hunde vil lære mere over flere korte sessioner end over én lang session. Først give hunden den kommando, du arbejder på. Når hunden gør handlingen, klik på klikkeren og give hunden en godbid. Til sidst vil hunden associere klik med godbid. Klik kun én gang hver gang, ikke øge hyppigheden af ​​klik for at vise begejstring.
  3. Brug klikkeren for andre gode adfærd. Når du ser din hund gør et godt adfærd uden en kommando, skal du bruge et klik. Dette vil lære hunden at det er en god opførsel at gentage. Men skal du ikke klikke det tilfældigt. Din hund kunne vænne sig til lyden, og vil ikke lære at associere det med belønninger.
  4. Styrkelse af ros med godbidder. Når du først bruge klikkeren, styrke god opførsel med en godbid. Selvom klik skal ske i løbet af adfærd, bør behandle ske, når det er gjort.
  5. Brug klikkeren uden godbidder, og derefter stoppe med at bruge klikkeren. Når din hund har lært betydningen af ​​klikkeren, er det ikke længere nødvendigt at bruge det i forbindelse med godbidder. Din hund vil have lært at klik betyder i sig selv, at hans opførsel er god. Til sidst, vil du ønsker at stoppe med at bruge klikkeren helt, kun at bruge de verbale kommandoer. Ellers kan din hund lære at kun lytte til folk der har en klikkeren.

Hvis du vil have din hund til at være i stand til at forstå dine kommandoer

Hvis du vil have din hund til at være i stand til at forstå dine kommandoer, klikkeren er en af ​​de hurtigste måder at opnå dette. Din hund vil nemt kunne associere klikkeren støj med god opførsel og godbid. Med tiden, vil din hund lære at gøre adfærd uden at nogen af ​​disse. Dette værktøj er specielt nyttigt, hvis din hund ser ud til at ignorere dine kommandoer. Det kan endda hørt fra langt væk, hvilket gør det nemt at få din hund til at opføre sig korrekt i miljøer såsom parken.